Prajitura de post NISTISIMO

de mihaelaradu in Prajituri, 13 Ian 2011 | 6770 vizualizari

 

Este o prajitura pe care bunica sotului meu o pregateste, mai ales, in postul Pastelui. E foarte usor de facut si...ieftina!

 

INGREDIENTE

  • 3 pahare si jumatate de faina
  • 1 praf de copt
  • 1 pahar zahar brun (pentru ca este mai sanatos, zic unii, dar cert este ca nu indulceste foarte tare)
  • 1 pahar de stafide, care se poate inlocui cu 2 banane taiate feliute(noi preferam bananele)
  • 1 pahar alune nesarate, dar prajite, taiate fin sau nuci, fistic, etc
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1 pahar si jumatate suc de portocale (stors proaspat sau la cutie, dar neacidulat)
  • 3/4 pahar de ulei de masline
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post NISTISIMO:

Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul, alunele/nucile, stafidele (sau bananele) si uleiul pana se formeaza un aluat cleios. Acum se adauga sucul de portocale in care am stins praful de copt.


Vasul de yena sau tava (de chec) se tapeteaza cu margarina si faina. Turnam amestecul obtinut in tava si introducem la cuptorul preincalzit.


Lasam in cuptor pentru 1 ora, la o temperatura de 180gr (foc mediu).


 

TIPS-URI

1

Pentru masuratori, folositi acelasi pahar (de apa) de 200 ml.

2

Cand masurati uleiul, nu umpleti paharul de tot (decat 3 sferturi)

3

Cuptorul nu se deschide pentru primele 30 minute

4

Intepati cu o scobitoare la mijloc, sa vedeti daca prajitura s-a copt si in interior. Daca aluatul nu se lipeste de scobitoare, inseamna ca o puteti scoate din cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post NISTISIMO" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

DIANA B 1

21.03.2011, 15:50

Dai la toti vizitatorii ?

adry88 1

08.05.2011, 13:07

gaby_gabytza 1

15.09.2011, 12:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de pui cu galuste
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec cu gem