Desert tarta cu mere si dovleac copt

de mirela0911 in Prajituri, 1 Noi 2018 | 1853 vizualizari

 

O tarta potrivita pentru vremea de afara si care te ademeneste cu mirosul de dovleac copt ....

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 300 g faina
  • 1/2 lgt sare
  • 2 lg zahar
  • 150 unt rece
  • 1 ou
  • 2-3 lg lapte rece
  • 1/2 plic praf de copt

Pt. umplutura:

  • 1,5 kg mere
  • 4-5 lg zahar (sau dupa gust)
  • 200 g dovleac copt (miezul)
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie/potocala
  • 1 lgt scortisoara
  • 1/2 lgt ghimbir pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lg gris
  • 1 ou mic pt uns
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mere si dovleac copt:

Intr-un bol se amesteca faina cu praful de sare, praful de copt si zaharul. Untul se taie cubulete si cu ajutorul degetelor se framanta usor aluatul pana devine nisipos. Se adauga oul batut si se framanta aluatul, iar daca este nevoie, se completeaza cu lapte rece pentru a obtine un aluat omogen. Se da la rece pentru o jumatate de ora.

Merele se curata si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se pun la calit impreuna cu zaharul si se lasa sa se inmoaie putin. Se lasa la racit. 
Se curata dovleacul copt inainte si se zdrobeste usor cu furculita. Se adauga coaja de lamaie si se amesteca.

Intr-un bol se pun merele scurse impreuna cu dovleacul. Se adauga zaharul vanilat, ghimbirul si scortisoara. Se omogenizeaza bine.

Se scoate aluatul de la rece. Se intinde in forma rotunda astfel incat sa se imbrace si peretii formei in care se va coace tarta. Se presara grisul apoi se toarna umplutura. Se niveleaza. Din restul de aluat se decupeaza cerculete si se asaza deasupra tartei. Se unge aluatul cu oul bine batut.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 35-40 de minute sau pana devine aurie.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cei care nu iubesc dovleacul, pot renunta la el.

2

Se pot folosi si mere de la borcan, pregatite pentru iarna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere si dovleac copt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mirela0911 1

02.11.2018, 10:05

Va multumesc pentru aprecieri!

Ksenya 1

02.11.2018, 18:28

cate arome ...

Rocsi 1

03.11.2018, 20:01

O super tarta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

7042 puncte

Rocsi

4413 puncte

Constelatialeu

2471 puncte

mirela0911

2254 puncte

robert_b

2026 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Lamaita