Desert tarta cu mere si dovleac copt

de mirela0911 in Prajituri, 1 Noi 2018 | 4334 vizualizari

 

O tarta potrivita pentru vremea de afara si care te ademeneste cu mirosul de dovleac copt ....

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 300 g faina
  • 1/2 lgt sare
  • 2 lg zahar
  • 150 unt rece
  • 1 ou
  • 2-3 lg lapte rece
  • 1/2 plic praf de copt

Pt. umplutura:

  • 1,5 kg mere
  • 4-5 lg zahar (sau dupa gust)
  • 200 g dovleac copt (miezul)
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie/potocala
  • 1 lgt scortisoara
  • 1/2 lgt ghimbir pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lg gris
  • 1 ou mic pt uns
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mere si dovleac copt:

Intr-un bol se amesteca faina cu praful de sare, praful de copt si zaharul. Untul se taie cubulete si cu ajutorul degetelor se framanta usor aluatul pana devine nisipos. Se adauga oul batut si se framanta aluatul, iar daca este nevoie, se completeaza cu lapte rece pentru a obtine un aluat omogen. Se da la rece pentru o jumatate de ora.

Merele se curata si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se pun la calit impreuna cu zaharul si se lasa sa se inmoaie putin. Se lasa la racit. 
Se curata dovleacul copt inainte si se zdrobeste usor cu furculita. Se adauga coaja de lamaie si se amesteca.

Intr-un bol se pun merele scurse impreuna cu dovleacul. Se adauga zaharul vanilat, ghimbirul si scortisoara. Se omogenizeaza bine.

Se scoate aluatul de la rece. Se intinde in forma rotunda astfel incat sa se imbrace si peretii formei in care se va coace tarta. Se presara grisul apoi se toarna umplutura. Se niveleaza. Din restul de aluat se decupeaza cerculete si se asaza deasupra tartei. Se unge aluatul cu oul bine batut.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 35-40 de minute sau pana devine aurie.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cei care nu iubesc dovleacul, pot renunta la el.

2

Se pot folosi si mere de la borcan, pregatite pentru iarna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere si dovleac copt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si mere