Desert prajitura cu ciocolata si bilute de cocos

de camelia75 in Prajituri, 22 Oct 2014 | 75608 vizualizari

 

Daca vreti o prajitura rapida si gustoasa, v-o recomand cu incredere!

 

INGREDIENTE

Bilute de cocos:

  • 250 gr branza de vaci
  • 50 gr nuca de cocos
  • 50 gr zahar
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri rase cu amidon

Blat:

  • 4 oua
  • 60 gr zahar
  • 50 gr ciocolata
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • 3 linguri rase cu cacao
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Glazura de ciocolata:

  • 120 ml lapte
  • 50 gr zahar
  • 25 gr unt
  • 100 gr ciocolata
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ciocolata si bilute de cocos:

Bilute de cocos: Amestecati bine toate ingredientele, apoi lasati compozitia la frigider pentru 20 de minute.

Blat de ciocolata: Preincalzti cuptorul la 180C. Amestecati ingredientele uscate pentru blat: faina si cacaua cernuta, amidonul, praful de copt si sarea. Mixati albusurile cu zaharul foarte bine, ca pentru bezea. Topiti ciocolata la microunde, iar cand se raceste (sa ajunga la temperatura camerei) incorporati galbenusurile. Adaugati esenta de vanilie.

Adaugati ciocolata topita peste albusuri, amestecand incet cu o lingura de lemn sau plastic, apoi puneti si amestecul cu faina.Aveti grija ca albusul sa nu se lase pentru ca prajitura nu va mai creste! (Eu am patit-o la prima incercare!)

Cu mainile umezite formati bilutele de cocos, apoi asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si unsa cu unt.

Peste bilutele de cocos turnati uniform compozita de blat, apoi dati la cuptor timp de 30 de minute.

Glazura: Fierbeti la foc potrivit laptele, zaharul si untul pana se ingroasa putin, apoi luati de pe foc si adaugati ciocolata rupta in bucatele. Amestecati bine pana ce se topeste ciocolata si compozitia devine cremoasa.

Turnati glazura fierbinte peste prajitura calda. Lasati prajitura sa se raceasca bine inainte de a o taia.

Eu am ras putina ciocolata alba deasupra, insa daca va place puteti presara si fulgi de cocos.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

 Va recomand sa folositi o tava cu diametrul de 26, deoarece eu am folosit una de 21 si blatul de ciocolata mi-a iesit cam inalt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata si bilute de cocos" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca