Inimioare de ziua indrăgostiților

de Julie in Prajituri, 8 Feb 2011 | 3668 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 g unt,
  • 2 gălbenușuri,
  • 100 g zahăr farin,
  • 250 g făină,
  • 2 linguri lapte,
  • gem de căpșuni pt umplutură,  
  • gelatină roșie pt. decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare de ziua indrăgostiților:

Se face o cremă din unt, gălbenușuri și zahăr, se adaugă faina si se amestecă bine.La sfârșit se adaugă laptele. Se strânge aluatul intr-o bilă, se pune in folie alimentară și se lasă la frigider 20-30 min. După ce s-a răcit, aluatul se imparte in două și se intinde in foi. Dintr-o parte se fac forme de inimioare intregi iar din cealaltă parte se fac inimioare al căror mijloc se decupează cu o formă mai mică sau cu un cuțit ascuțit.

Se coc 15-20 min in cuptorul deja incins. Se lasă sa se răcească . Formele intregi se ung cu gem de căpșuni iar formele decupate se pudrează cu zahăr farin. Se lipesc apoi două câte două. In mijloc, pentru a accentua și mai mult nuanța de roșu, se pune gelatină roșie pt decor( de la dr.Oetker) preparată conform instrucțiunilor de pe pachet.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare de ziua indrăgostiților" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Dana Cristea - pusikmea 1

13.02.2011, 13:01

ms julie, din alea de metal am eu...nu-mi plac....de astea am tot cautat si n-am gasit

adry88 1

04.07.2011, 16:35

superbe

Miss_B 1

13.02.2012, 15:52

Foarte frumoase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede cu ciocolata