Prăjitură cu vişine de la Alexandra

de Ade200 in Prajituri, 29 Iun 2013 | 3849 vizualizari

 

Iată o altă reţetă de sezon primită de la o domnişoară începătoare în ale bucătăriei.

 

INGREDIENTE

  • 10 ouă
  • 10+5+9 linguri de zahăr
  • 1/2 pachet de unt+ unt de uns tava
  • 1 praf de copt
  • 150 ml de ulei
  • 3 plicuri de zahăr vanilat
  • 11 linguri de făină
  • vişine fără sâmburi
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu vişine de la Alexandra:

10 gălbenuşuri se amestecă bine (până se fac spumă) cu 10 linguri de zahăr. Se adaugă o jumătate de pachet de unt la temperatura camerei şi se amestecă. Se pune zahărul vanilat, praful de copt şi se încorporează; apoi treptat uleiul.

Se bat spumă 5 albuşuri cu 5 linguri de zahăr şi se adaugă în compoziţie. La sfârşit se pune făina amestecând uşor, ca la tort.

Se unge o tavă mare cu unt şi se toarnă aluatul Se coace în cuptor preîncălzit, la foc moderat, 5-7 minute.

Se scoate si se pun vişinele, apoi se dă iar la cuptor până se rumeneşte.

Se bat celelalte 5 albuşuri spumă cu 9 linguri de zahăr şi se pune spuma peste prăjitură. Se mai dă la cuptor până se rumeneşte albuşul.

TIPS-URI

1

Mie mi s-a părut cam dulce, aşa că voi reduce cantitatea de zahăr.

2

Vişinele să fie multe!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu vişine de la Alexandra" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pandispan marmorat cu visine