Bejgli (Beigli)

de MOKUSKA in Prajituri, 22 Apr 2014 | 2924 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 560 g faina
  • 1 unt
  • 1 drojdie uscata
  • 30 g zahar
  • praf de sare
  • 2 galbenusuri de ou
  • lapte daca este nevoie
  • Crema nuca (sau mac):
  • 400-500 g nuca macinata (mac)
  • lapte sau dulceata de caise
  • 250 g zahar pudra
  • coaja la 2 lamaie
  • 1 esenta rom
  • 1 ou pentru luciu
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bejgli (Beigli):

Amestecam ingredientele pentru blat exact ca pentru cozonac si lasam la dospit intr-o incapere calda. (aluatul este mai tare ca cel de cozonac)

Intre timp pregatim crema de nuca: adaugam lapte fiert sau dulceata de caise peste nuca data prin masina, amestecam cu cacao, coaja de lamaie, esenta de rom, zaharul, trebuie sa obtinem o compozitie groasa (ca un terci de ovaz)

Aluatul dospit se imparte in 4 bucati egale, se intinde fiecare in forma de dreptunghi si se intinde crema de nuci peste ele, se ruleaza foarte strans si se aseaza in tavi.

Se lasa sa se dospeasca foarte bine si in tavi, dupa care se ung cu ou, se fac gauri cu o furculita si se lasa sa se usuce, dupa care se introduc in cuptorul fierbinte. Se coc in aproximativ 1 ora si 30 min la foc potrivit spre mic.

(daca nu aveti 4 tavi de chec se pot pune si in tava intinsa, incap 3 buc.)

TIPS-URI

1

crema nu se pune pana in margine, se lasa cca 1 cm fara crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bejgli (Beigli)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de vinete cu ciuperci si ardei

pe 24.01 la 21:18

Rata cu cartofi la cuptor

pe 24.01 la 19:52

Slaninuta cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra

pe 24.01 la 19:13

Salata de citrice cu burrata

pe 24.01 la 18:51

Parizer de pui facut in casa

de katty 7

pe 24.01 la 11:34

TOP
utilizatori

mihaelar63

7027 puncte

katty

4779 puncte

dantes

3181 puncte

Gherca Daniela

2299 puncte

madi_marin

2120 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de vinete cu ciuperci si ardei

pe 24.01 la 21:18

Rata cu cartofi la cuptor

pe 24.01 la 19:52

Slaninuta cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra

pe 24.01 la 19:13

Salata de citrice cu burrata

pe 24.01 la 18:51

Parizer de pui facut in casa

de katty 7

pe 24.01 la 11:34

RETETA RECOMANDATA
Desert baigli cu nuca si mac