Tarta Slim cu capsuni

de silvi0ara in Prajituri, 12 Mai 2010 | 3574 vizualizari

 

INGREDIENTE

        * Blat:  
        * 200g faina 4 linguri zahar  
        * 1 lingurita coaja de lamaie rasa  
        * 100g unt sau margarina  
        * 1 ou 1 plic zahar vanilat  
        * o priza sare  
        * Crema:  
        * 3 plicuri gelatina pudra fina  
        * 400g branza ricotta(sau dulce)  
        * 2 oua  
        * 100g zahar  
        * 3 linguri smantana  
        * 250ml frisca lichida  
        * 500g capsuni  
        * sucul de la ½ lamaie  
        * 4 linguri zahar

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Slim cu capsuni:

Mai intai se framanta aluatul din ingredientele mentionate,se formeaza o bila si se da la frigider pentru 30-40 de minute.Se incinge cuptorul la 200Gc.Apoi se unge o forma de tort cu diametru de 24-26 cm.Se intine aluatul in foaie rotunda,se aseaza in forma si se rpreseaza usor pe marginile formei.Blatul se acopera cu o foie de aluminiu in care se aseaza boabe de fasole.Se lasa la cuptor 15 minute,apoi se scoate folia cu fasole si se mai lasa inca 10-15 minute pana s-a rumenit.

Crema;

Se inmoaie gelatina in apa rece conform instructiunilor de pe pachet.Capsunile se curata,se spala bine,se taie in jumatati si se pun la foc cu 4 linguri de zahar pana ce se topeste zaharul,iar capsunile sau inmuiat,apoi le pasam bine cu blenderul.

Branza se bate bine cu smantana,galbenusurile si zaharul,apoi se adauga zeama de lamaie si se inglobeaza bine capsunile pasate.Se adauga apoi gelatina dizolvata la foc moale si se da la frigider.Cand crema incepe sa se intareasca,se inglobeaza albusurile batute spuma tare si frisca batuta.(Daca folositi frisca naturala adaugati 1 lingura de zahar cand o bateti). Se toarna crema in blatul racit si se lasa la frigider pana ce s-a intarit bine,(circa 3 ore) sa poata fi ornat.

Se orneaza cu fructe proaspete si frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Slim cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu nuca si crema de ciocolata