Prajitura cu crema de nutella

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 15 Ian 2015 | 4062 vizualizari

 

Minunata aceasta prajitura.M-a cucerit prima data acum doi ani cand am gasit reteta pe blogul Laurei Sava.Era fara crema,doar blatul,cu nuci si cafea.O combinatie minunata,care m-a cucerit pe loc.Am facut-o de multe ori de-atunci si de fiecare data a fost o incantare.De data asta am vrut sa fie ceva mai deosebit,mai festiv,asa ca i-am facut o crema.O gustoasa crema de nutella.Asa a rezultat aceasta minunata prajitura.O combinatie minunata de gusturi si arome,moale,pufoasa,cremoasa,ciocolatoasa.Incercati-o si sigur veti fi cuceriti de gustul si aroma sa.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 300gr faina,
  • 300gr zahar,
  • 4 oua,
  • 200gr unt,
  • 200 gr nuci macinate,
  • 200ml cafea tare,
  • 100gr ciocolata amaruie,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • zahar vanilat,
  • 1 praf de copt.
  • Crema:
  • 200 gr nutella,
  • 300gr frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de nutella:

Untul se freaca cu zaharul,se adauga ouale,cafeaua,scortisoara,ciocolata topita partial.Se mixeaza totul bine.Se adauga nucile si faina amestecate cu praful de copt.Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor.Se coace aproximativ 30 min.E gata cand iese scobitoarea curata din blat.Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.


Borcanul cu nutella de tine cateva minute in apa calda pentru a se inmuia crema.Frisca se bate si cand e aproape gata se adauga nutella.Se mixeaza totul bine pana se omogenizeaza.Crema se pune peste blatul racit.


Deasupra se decoreaza cu glazura de ciocolata alba sau neagra.Eu am caramelizat un pic de zahar si am adaugat cateva nuci.Am rasturnat totul pe o hartie de copt si am lasat sa se raceasca dupa care am maruntit cu blenderul amestecul.Am presarat peste crema.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de nutella" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Xandrinne 1

16.01.2015, 06:17

dantes 1

16.01.2015, 08:09

Delicioasa!

Rocsi 1

16.01.2015, 21:34

Cu siguranta e super delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu urda