Prajitura cu piure de dovleac

de Oana in Prajituri, 8 Dec 2015 | 6642 vizualizari

 

Pandispan aromat si dulce, care se potriveste perfect cu sezonul rece!

 

INGREDIENTE

    • oua – 4 buc
    • zahar – 300 g
    • piure de dovleac – 500 g
    • ulei – 200 ml
    • apa – 100 ml
    • faina – 550 g
    • praf de copt – un plic
    • scortisoara – 1 lingurita cu varf
    • nucsoara – ½ lingurita
    • ghimbir – ½ lingurita
    • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piure de dovleac:

  • Separa ouale si mixeaza albusurile spuma cu zaharul, pana obtii o bezea tare

  • Amesteca galbenusurile cu piureul de dovleac, apoi adauga uleiul in fir subtire si mixeaza pana obtii o compozitie cremoasa

  • Adauga apoi apa, tot in fir subtire

  • Amesteca faina cu un praf de sare, scortisoara, nucsoara, ghimbirul si praful de copt si incorporeaza usor in crema de dovleac

  • Pune apoi bezeaua, putin cate putin, si amesteca cu o spatula, de jos in sus, pana se omogenizeaza bine

  • Tapeteaza o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si toarna compozitia

  • Coace prajitura la 180 de grade, pentru 30-40 de minute si fa testul cu scobitoarea

  • Lasa prajitura la racit si pudreaz-o apoi cu zahar

TIPS-URI

1

Pentru piureul de dovleac, coace aprox 800 gr dovleac, apoi scoate miezul copt intr-o sita si lasa-l la scurs si la racit

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piure de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Aletta 1

15.09.2016, 12:59

cum zice Claudia, ce ispita culinara

dantes 1

15.09.2016, 13:33

Buna!

stefy_a 1

15.09.2016, 14:26

delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta dobrogeana modificata