Prajitura cu piure de dovleac

de Oana in Prajituri, 8 Dec 2015 | 2300 vizualizari

 

Pandispan aromat si dulce, care se potriveste perfect cu sezonul rece!

 

INGREDIENTE

    • oua – 4 buc
    • zahar – 300 g
    • piure de dovleac – 500 g
    • ulei – 200 ml
    • apa – 100 ml
    • faina – 550 g
    • praf de copt – un plic
    • scortisoara – 1 lingurita cu varf
    • nucsoara – ½ lingurita
    • ghimbir – ½ lingurita
    • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piure de dovleac:



  • Separa ouale si mixeaza albusurile spuma cu zaharul, pana obtii o bezea tare




  • Amesteca galbenusurile cu piureul de dovleac, apoi adauga uleiul in fir subtire si mixeaza pana obtii o compozitie cremoasa




  • Adauga apoi apa, tot in fir subtire




  • Amesteca faina cu un praf de sare, scortisoara, nucsoara, ghimbirul si praful de copt si incorporeaza usor in crema de dovleac




  • Pune apoi bezeaua, putin cate putin, si amesteca cu o spatula, de jos in sus, pana se omogenizeaza bine




  • Tapeteaza o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si toarna compozitia




  • Coace prajitura la 180 de grade, pentru 30-40 de minute si fa testul cu scobitoarea




  • Lasa prajitura la racit si pudreaz-o apoi cu zahar



 

TIPS-URI

1

Pentru piureul de dovleac, coace aprox 800 gr dovleac, apoi scoate miezul copt intr-o sita si lasa-l la scurs si la racit

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piure de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Aletta 1

15.09.2016, 12:59

cum zice Claudia, ce ispita culinara

dantes 1

15.09.2016, 13:33

Buna!

stefy_a 1

15.09.2016, 14:26

delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Strudel cu mere