Prajitura cu crema de ciocolata (2)

de Lau in Prajituri, 31 Aug 2011 | 4052 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 430 g faina
  • 350 g zahar
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • 70 g unt
  • CREMA
  • 1 l lapte
  • 2linguri amidon alimentar
  • 50 g cacao neagra
  • 300 g zahar
  • 1 esenta de rom
  • 1 albus
  • GLAZURA
  • 6 linguri zahar
  • 150 ml apa
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura margarina
  • 2 piscoturi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata (2):

BLAT-Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul si esenta. Incorporam faina amestecand continuu cu telul. La final adaugam untul topit si racit. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea

CREMA-laptele il incalzim putin. Albusul il batem spuma cu un praf de sare, adaugam amidonul, cacaoa, zaharul si laptele treptat. Amestecam bine, turnam compozitia intr-o cratita si punem pe foc, amestecand continuu sa nu se prinda, pana se ingroasa crema. La final adaugam esenta de rom.

GLAZURA-intr-o cratita punem zaharul cu apa si punem pe foc mic. Cand siropul fierbe se adauga cacaoa si margarina, amestecand continuu pana se topeste margarina

ASAMBLARE-taiem blatul in 2. Asezam prima foaie, o insiropam putin. Adaugam crema, a 2 foaie si glazura putin racita. Eu am ras piscoturi deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata (2)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de ciocolata si frisca