Desert prajitura cu ciocolata si Mars

de claudiaO in Prajituri, 12 Feb 2020 | 1847 vizualizari

 

Am ochit aceasta prajitura pe blogul Timeei -Retete Timea, dar am mai adaptat-o putintel.
Delicioasa!

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 125 gr unt nesarat 82% grasime
  • un praf de sare
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingura cu varf cacao
  • 1 lingura cafea macinata
  • 6 linguri faina alba
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 4 batoane Mars - am folosit eu
  • 1 lingurita esenta valinie
  • Glazura :
  • 200 gr ciocolata neagra cuverture de la Lidl
  • 3 lingurite zahar pudra
  • 12 linguri smantana pentru frisca
  • 2 linguri unt
  • ciocolata cu lapte pt ornat - cam 100 gr.
Portii: 32
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ciocolata si Mars:

Untul moale se mixeaza cu praful de sare, apoi adaugam cate un ou pe rand.

Faina se amesteca cu cacaua, cafeaua, praful de copt, bicarbonatul. Ciocolata o punem la topit pe baie de aburi.

Adaugam ingredientele uscate pese amestecul de oua si unt si esenta de vanilie, amestecand usor. La final adaugam ciocolata topita.

Intindem compozitia obtinuta in tava tapetata cu hartie de copt, apoi punem bucatele de cocolata Mars pe toata suprafata; in reteta Timeei erau 3 buc, eu am folosit 4 ca era tava putn mai mare. Dam la cuptor vreo 25 minute - facem testul scobitorii ca sa fim mai siguri, apoi o mai lasam 5 minute cu cuptorul inchis.

 Cand e gata prajitura, o lasam sa se raceasca si pregatim glazura.

Untul, smantana, ciocolata si zaharul pudra le punem pe baie de aburi pana se topeste si se omogenizeaza frumos. Turnam  glazuta ciocolatoasa peste prajitura si razuim ciocolata cu lapte.

Dam la rece pana la servire, la mine a fost a doua zi. Tinuta la rece, este usor crocanta, dar daca sta putin la temperatura camerei devine moale si ciocolatoasa.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata si Mars" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura marmorata cu budinca si capsuni