Desert prajitura cu cirese si iaurt

de mirela0911 in Prajituri, 9 Iul 2017 | 12494 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Mersior, diferenta fiind aceea ca ea a folosit caise. A iesit delicioasa prajiturica. Multumesc, Mersior! >:D< :-*

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 ml ulei
  • 400 g iaurt grecesc
  • 400 g faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 400 g cirese
  • zahar pudra pentru decorat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu cirese si iaurt:

Se spala ciresele si se curata de samburi. Se lasa deoparte.

Ouale se bat usor cu sarea, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Se toarna uleiul in fir subtire, in timp ce se mixeaza, apoi se adauga iaurtul. Se omogenizeaza.

Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se adauga peste oua. Se incorporeaza bine, apoi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunea de 23 x 33 cm. Deasupra se asaza ciresele si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 35-40 de minute.

Se face testul cu scobitoarea. Dupa ce se raceste, se pudreaza cu zahar pudra, se taie bucati si se seveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot folosi orice fel de fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu cirese si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Alba ca zapada