Budinca de paste si bezea

de ralu_ca in Prajituri, 8 Noi 2014 | 1510 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 punga paste (400g)
  • 1 l lapte dulce
  • 1 baton scortisoara
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • putina sare
  • Bezeaua:
  • 2 albusuri
  • 100 g zahar tos
  • 3 picaturi otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paste si bezea:

Am pus laptele la fiert cu scortisoara si 3 linguri da zahar. Cand laptele fierbe turnam pastele si le lasam la foc potrivit sa fiarba, approx 15 min ( amestecam din cand in cand ). Apoi oprim focul si scoatem batonul de scortisoara. Intre timp aprindem focul la aragaz. Galbenusurile se mixeaza cu 4 linguri zahar, pana isi maresc volumul si se deschid la culoare. Albusurile cu praf sare se mixeaza, adaugand treptat restul de zahar, pana acesta se topeste. Amestecul de galbenusuri se incorporeaza cu ajutorul unei spatule in pastele cu lapte, apoi amestecul de albusuri. Compozitia formata se toarna intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptorul preincalzit, approx 25 min. Intre timp am preparat bezeaua: albusurile spuma cu un praf sare si otet si adaugam treptat zaharul pana obtinem o compozitie lucioasa si tare. Dupa ce scoatem tava din cuptor, ornam pe deasupra bezeaua. Reintroduc la cuptor cam 5 min, apoi am stins focul, am intredeschis cuptorul si am lasat sa se raceasca.


Un desert delicios !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

simona72 1

09.11.2014, 09:15

Super reteta!!

Panacris 1

09.11.2014, 09:32

dantes 1

09.11.2014, 12:13

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu găluște imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu balt de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Budinca de spaghete cu branza si merisoare