Prajitura cu nuca si merisoare

de Bunica in Prajituri, 2 Noi 2013 | 1007 vizualizari

 

Prajitura cu nuca si merisoare e umeda ,i pufoasa si foarte gustoasa! Poftiti la mine la o cafea ,o prajitura si................o vorba;)

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 250 g. zahar
  • 100 ml. ulei vegetal
  • 300-350 g. faina
  • 280 g. iaurt
  • 200 g. nuca macinata
  • 200 g. merisoare
  • coaja de la o lamaie
  • 1 plic praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si merisoare:

Ouale si zaharul se mixeaza pana se albesc ouale.


Apoi se adauga uleiul ,mixand in continuare.


Cand toate acestea sunt amestecate se adauga pe rand iaurtul,faina cernuta cu praful de copt,nuca ,merisoare,coaja de lamaie.


Compozitia rezultata se toarna intr-o tava ,30/40cm.,tapetata cu hartie de copt.


Tava se introduce in cuptorul preincalzit la temperatura de 170 grade pentru 10 minute,apoi se micsoreaza temperatura la 150 grade.


Prajitura este coapta cand trece testul cu scobitoarea.


Se scoate din cuptor,se lasa sa se raceasca ,apoi se pudreaza si se portioneaza.

 

TIPS-URI

1

Opriti 50 g. din cantitatea de faina.Aluatul trebuie sa aiba consistenta celui de chec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Lia_ 1

03.11.2013, 09:15

prajituri a la Buni

Bunica 1

03.11.2013, 14:35

diaconta 1

03.11.2013, 20:43

Buni ce prajitura pufoasa si buna ai facut

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Somloi