Desert prajitura tavalita, de post

de anca_rm in Prajituri, 2 Apr 2020 | 754 vizualizari

 

O prajitura care m-a surprins, foarte buna ...aduce putin a textura de turta dulce.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 210 gr faina
  • 180 gr zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 35 gr cacao
  • 50 ml ulei
  • 230 ml suc de compot (visine am folosit eu)
  • 100 gr visine fara sambure din compot (sau congelate)
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • Pentru sos:
  • 30 gr caco
  • 175 ml apa
  • 100 gr unt de cocos,margarina
  • 2 linguri zahar
  • 100 gr ciocolata neagra (de post)
  • Extra: fulgi de nuca de cocos (150 gr)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura tavalita, de post:

Intr-un bol punem faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si cacaua si le amestecam. Adaugam peste ele zeama de la compot, visinele si uleiul. Omogenizam bine.


Turnam compozitia intr-o tava de 20 x 30 cm pe care am pus in prealabil hartie de copt si coacem in cuptorul preincins la 180 grade C, pentru aproximativ 25-30 minute sau pana cand trece testul scobitoarei. Daca folosim o tava mai mica, atunci prajitura va fi mai groasa.


Pana cand se coace prajitura, putem face sosul. Punem apa la incalzit si dizolvam in ea untul de cocos/margarina; zaharul, cacao si ciocolata.


Cand prajitura este gata, o taiem patratele, cat doriti de mari. Fiecare bucata o dam prin sos si apoi prin nuca de cocos.


TIPS-URI

1

se poate adauga in aluat stafide sau nuca, sau se poate face fara nimic

2

as mai fi adaugat putina esenta de rom , dar data viitoare

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura tavalita, de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Rocsi 1

03.04.2020, 20:37

Ma tenteaza mult aceasta tavalita de post!

Gherca Daniela 1

04.04.2020, 17:39

dantes 1

05.04.2020, 10:13

Delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5992 puncte

Panacris

5442 puncte

RODIMUR

4040 puncte

Rocsi

3926 puncte

Bya Ralu

2775 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bezele Panda

de RODIMUR 7

la 10:41

Desert la pahar cu sos de visine si crema de vanilie

de Lau 9

ieri la 21:14

Chec cu mure

de Lau 9

ieri la 20:34

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu mere si nuci - diet