Prajitura zebra cu visine

de La Ancuta in Prajituri, 22 Iul 2011 | 13363 vizualizari

 

Povestea acestei prajituri este foarte scurta: vroiam ceva bun, care se face repede. Si asa s-a nascut prajiturica aceasta bune, usor de facut si pe deasupra si aspectuoasa :).

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 225 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 125 ml apa
  • 250 ml ulei
  • 375 g faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • visine fara samburi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura zebra cu visine:

Separam ouale iar galbenusurile le mixam cu zaharul pana se albesc. Adaugam apoi esenta de vanilie.


Adaugam usor uleiul si amestecam bine iar apoi adaugam apa. Praful de copt il amestecam cu faina iar apoi le incorporam in aluat.


Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Incorporam spuma in aluat, usor,

amestecand de sus in jos.


Impartim aluatul in doua parti egale iar in una din ele adaugam cacaoa si amestecam pana se omogenizeaza.


Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt. In mijlocul tavii punem o lingura din aluatul alb iar in centrul ei punem o lingura de aluat cu cacao. Continuam pana epuizam tot aluatul.


Asezam visinele fara samburi pe toata suprafata prajiturii.


Dam tava la cuptor, la foc potrivit, pana trece testul scobitorii. Scoatem din cuptor si lasam sa se racoreasca iar apoi scoatem din tava.


Lasam sa se raceasca iar apoi pudram cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura zebra cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

La Ancuta 1

18.05.2013, 17:48

Multumesc mult

simona72 1

18.05.2013, 22:33

Wawww, ce minunatie!!!

La Ancuta 1

18.05.2013, 23:13

Multumesc Simona

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Valurile dunarii"