Prajitura zebra cu visine

de La Ancuta in Prajituri, 22 Iul 2011 | 19089 vizualizari

 

Povestea acestei prajituri este foarte scurta: vroiam ceva bun, care se face repede. Si asa s-a nascut prajiturica aceasta bune, usor de facut si pe deasupra si aspectuoasa :).

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 225 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 125 ml apa
  • 250 ml ulei
  • 375 g faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • visine fara samburi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura zebra cu visine:

Separam ouale iar galbenusurile le mixam cu zaharul pana se albesc. Adaugam apoi esenta de vanilie.

Adaugam usor uleiul si amestecam bine iar apoi adaugam apa. Praful de copt il amestecam cu faina iar apoi le incorporam in aluat.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Incorporam spuma in aluat, usor,
amestecand de sus in jos.

Impartim aluatul in doua parti egale iar in una din ele adaugam cacaoa si amestecam pana se omogenizeaza.

Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt. In mijlocul tavii punem o lingura din aluatul alb iar in centrul ei punem o lingura de aluat cu cacao. Continuam pana epuizam tot aluatul.

Asezam visinele fara samburi pe toata suprafata prajiturii.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit, pana trece testul scobitorii. Scoatem din cuptor si lasam sa se racoreasca iar apoi scoatem din tava.

Lasam sa se raceasca iar apoi pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura zebra cu visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2387 puncte

Catalina L

1636 puncte

Rocsi

1387 puncte

oanapl

1334 puncte

 Merisor

1100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu afine si merisoare