Prajitura tosca

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 1 Feb 2010 | 6544 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat:

  • 8 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g mac
  • 0 g nuca de cocos
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • +300g biscuiti

crema:

  • 8 galbenusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 300ml lapte 
  • un plic de budinca de vanilie. 
  • 300g de margarina 

glazura:

  • 100 g ciocolata
  • 2 linguri zahar
  • 4 linguri lapte
  • 50 g margarina
  • 1 cutie mica finetti
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura tosca:

blat:se bat albusurile spuma,apoi se adauga zaharul treptat;mai mixam putin si adaugam nuca de cocos si macul si omogenizam bine cu o lingura.la final adaugam si faina amestecata cu un praf de copt.Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata sau puneti hartie de copt ca e mai simplu.se lasa la cuptorul incins in prealabil,timp de 15-20min(faceti testul cu scobitoarea).



crema:se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc,se adauga laptele si praful de budinca si se fierbe la bain-marie pana se ingroasa.Cand este rece adaugam 300g de margarina si mixam bine.

glazura:Le-am pus pe toate intr-o cratita si-am amestecat pina ce a-nceput sa faca bolboci ,si-nca 1-2 minute dupa si-apoi am turnat si intins peste ce era in tava.



Asamblare:blatul cu mac,crema,biscuiti(acoperim toata suprafata),glazura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura tosca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Teo 1

01.02.2010, 19:33

am facut-o si eu de 2 ori ,e si gustoasa si frumoasa;

Pasiune pentru bucatarie 1

01.02.2010, 19:37

este de-a dreptul delicioasa

adry88 1

07.07.2011, 11:00

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

13110 puncte

RODIMUR

12670 puncte

Camelya

11120 puncte

Rocsi

6270 puncte

Oana

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec cu cacao rapid