Clatite cu branza

de Rocsi in Prajituri, 29 Iul 2012 | 1116 vizualizari

 

Un desert pentru week-end, ce se pregateste usor si se topesc in gura de bune si pufoase ce sunt.Servite alaturi de un frappe obtinem o duminica placuta!

 

INGREDIENTE

  • 430 gr branza de vaci mai cremoasa
  • 1 1/2 cana lapte
  • 1 lingura unt
  • 6 linguri zahar
  • 4 oua
  • 1 praf de copt
  • 8-9 linguri faina
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • dulceata sau zahar pudra pentru servit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu branza:

Separam albusurile de galbenusuri.

Mixam spuma galbenusurile impreuna cu zaharul.

Punem branza intr-un bol, peste untul si mixam usor.

Adaugam cate putin din galbenusurile batute si invartim cu mixerul pana branza devine cremoasa.

Incorporam laptele, putin cate putin, apoi praful de copt.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi cu o paleta de lemn le amestecam cu branza.

Aromatizam cu extractul de vanilie si coaja rasa de lamaie.

La sfarsit turnam si faina treptat.


Dam 15 minute compozitia la frigider.

Ungem o tigaie cu ulei si o punem la incins.

Cu un polonica punem cate putina compozitie in tigaie si o intindem cu o lingura de lemn (eu am intins cu o lingura de lemn pentru ca este putin grosuta compozitia si sa nu iese prea groase clatitele ca nu se coc cum trebuie).

Cu o paletam le intoarcem usor (aveti grija ca sunt fragede si sa nu se rupa).

Le lasam sa se rumeneasca si pe cealalta parte si le scoatem pe un platou.

Servim fie presarate cu zahar pudra, fie cu dulceata (noi am servit cu dulceata de capsuni).

Pofta buna!


Sursa de inspiratie

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Rocsi 1

31.07.2012, 00:19

Multumesc Maria

mihaelar63 1

03.08.2012, 07:48

Rocsi 1

03.08.2012, 10:57

Mihaelar!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu branza dulce, stafide si smantana la cuptor