Desert prajitura cu crema de branza

de oanapl in Prajituri, 16 Aug 2017 | 2439 vizualizari

 

Inițial, am vrut să fac o prăjitură Red velvet (catifea roșie), dar cred că am pus prea multă cacao și nu mi-a iesit tocmai ok culoarea. Prăjitura a fost delicioasă și a dispărut rapid din tavă.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 250 ml kefir
  • 300 g faina
  • 220 g zahar
  • 250 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingura otet
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 linguri colorant rosu
  •  crema de branza:
  • 250 g branza de vaci
  • 50 g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2 oua
  • 3 linguri faina
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de branza:

Mixezi ouale, uleiul, zaharul macinat si kefirul, pana obtii o compozitie omogena. Adaugi zaharul vanilat, otetul si colorantul rosu. Amesteci din nou, pana colorantul rosu se dizolva complet si compozitia are o culoare uniforma.

Intr-un vas, cerni faina, cacaua, praful de copt si sarea si amesteci pana se omogenizeaza compozitia, apoi o adaugi peste compozitia de oua. Amesteci usor de jos in sus, cu ajutorul unei linguri de lemn. Torni compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si o scuturi usor, pentru a se distribui uniform.

Mixezi branza cu ouale, zaharul, zaharul vanilat si faina si adaugi compozitia obtinuta peste compozitia din tava. Cu ajutorul unui cutit, trasezi linii peste compozitia de branza pentru a combina cele 2 compozitii.

 Introduci tava in cuptorul preincalzit la 175 de grade C, pentru 45-50 de minute sau pana trece testul scobitorii. Lasi prajitura sa se raceasca si apoi o servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tavalita In Nuca De Cocos