Desert prajitura cu crema de vanilie si spuma de ness

de T I M E A in Prajituri, 26 Dec 2012 | 522343 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 2 linguri cafea lichida
  • 2 linguri apa
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • un varf cutit sare
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 plicuri vanilie
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 1/2 pacher unt
  • Spuma:
  • 3 albusuri
  • 5 linguri zahar pudra
  • 2-3 linguri cafea solubila
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de vanilie si spuma de ness:

Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, apa si cafeaua mixand dupa fiecare. La final incorporam faina si cele 2 linguri de cacao.

Turnam in tava tapetata cu hartie de copt (24/36 cm) si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 25-30 minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul e copt.

Pentru crema se freaca galbenusurile cu zaharul apoi se amesteca cu faina si se adauga treptat si laptele. Punem pe foc si lasam sa fiarba amestecand mereu, pana se ingroasa si devine ca o budinca. La final adaugam zaharul vanilat si esenta de vanilie.

Luam de pe foc si adaugam untul amestecand pana se topeste si se incorporeaza bine in crema. Lasam la racit.

Blatul il taiem in doua si ungem cu aceasta crema. Daca facem blatul intr-o forma mai mica putem taia in 3 si ungem cu doua straturi de crema.

Pentru spuma: mixam albusurile pana devin spuma, apoi adaugam zaharul mixand inca 2-3 minute. La final adaugam ness-ul si mixam aprox 3 minute.

Cu o lingura asezam spuma peste prajitura si nivelam cu un cutit.

Deasupra cernem putin ness.

Dam la frigider minim 2 ore inainte de a felia prajitura. 

TIPS-URI

1

Orice blat se taie mai bine a doua zi cu un cutit cu lama lunga si taioasa

2

Daca doriti un blat mai inalt puteti mari cantitatile sau folositi o tava mai mica

3

Multa lume intreaba de ce e fara praf de copt, ei bine o gramada de blaturi ies minunat fara praf de copt si asa e si aceasta. Si da,creste exact cat trebuie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de vanilie si spuma de ness" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (109)

cristin 1

29.03.2017, 08:06

Spuma de mixează pe aburi ? Mersi.

ElidaPastor 1

13.04.2017, 08:25

spuma se mixeaza pe aburi?

T I M E A 1

13.04.2017, 11:35

Nu se mixeaza pe aburi. Exact cum scrie in reteta, doar se mixeaza, fara aburi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

Reteta de hribi cu smantana cu usturoi, absolut delicioasa

pe 14.06 la 23:01

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Fantezie