Desert prajitura cu crema mascarpone, piure de castane si nuci

de simona72 in Prajituri, 11 Feb 2019 | 983 vizualizari

 

Prajitura este una delicioasa. Am facut un blat cu nuci, apoi un strat de ciocolata neagra, nuci prajite si o crema din frisca, mascarpone si piure de castane. In continuare urmariti cantitatile si modul de preparare.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 3 linguri pline cu indulcitor pulbere Green Sugar
  • 1 praf de sare
  • 1 pliculet Green Sugar cu aroma naturala Vanilie Bourbon
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri faina alba
  • 150 gr nuca macinata fin
  • 1 lingura praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • Pentru crema:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 gr mascarpone
  • 200 gr piure de castane
  • 1-2 linguri indulcitor pulbere Green Sugar
  • 1 pliculet Green Sugar cu aroma naturala Vanilie Bourbon
  • In plus:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 150 gr nuci prajite si taiate grosier
  • Pentru decor:
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 50 ml smantana pentru frisca
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema mascarpone, piure de castane si nuci:

Pentru blat: ouale intregi se mixeaza cu un praf de sare si indulcitorul pana isi dubleaza volumul. Cand devin spumoase se adauga in fir subtire uleiul si apa. Ulterior se adauga faina, nuca macinata si praful de copt stins in zeama de lamaie. Se amesteca usor cu o spatula, cu miscari ample de jos in sus, pentru a scoate cat mai putin aer. Aluatul se pune intr-o tava captusita cu hartie de copt. Se da la cuptorul incins la 170 grade pentru 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca usor(trebuie sa fie caldut aluatul), se inlatura hartia de copt si se pune blatul pe o tava pe care am pus alta hartie de copt. Se topeste 100 gr ciocolata neagra topita pe baie de aburi si se intinde imediat peste blat. Peste ciocolata punem nucile prajite si tocate grosier.


Pentru crema: se mixeaza smantana pentru frisca cu 1-2 linguri indulcitor pulbere. Adaugam indulcitor ata cat dorim sa fie de dulce crema, dupa gustul fiecaruia… Cand frisca capata consistenta se adauga mascarnonele. Se mixeaza pana la incorporare. La final adaugam si piure-ul de castane. Mixam pana toate ingredientele sunt amestecate complet. Ca sa ne fie mai usor putem sa asamblam prajiura intr-o tava cu marginile detasabile. Crema se pune peste blatul cu ciocolata si nuci. Se niveleaza crema intr-un strat uniform peste blat. Se da la frigider pentru cel putin 2 ore.


Pentru decor: se pune ciocolata taiata in bucati intr-un bol. Se adauga smantana pentru frisca, se pune bolul pe baie de aburi. Se amesteca pana ciocolata este topita. Se decoreaza prajitura cu acest toping. Se rade putina ciocolata neagra pentru un decor si mai frumos. Se portioneaza si se serveste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema mascarpone, piure de castane si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rahela Velicu 1

18.02.2019, 12:58

Lau 1

20.02.2019, 10:37

Ina 1

02.03.2019, 15:01

tare bine arata si-mi plac si ingredientele

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort aniversar Skittles cu afine
  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si nuci fara aluat