Desert prajitura cu frisca, zmeura si ciocolata

de Valclaudia in Prajituri, 5 Aug 2018 | 988 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 7 oua de casa
  • 7 linguri zahar tos
  • 7 linguri apa minerala
  • 7 linguri faina proaspat cernuta
  • 4 linguri cacao
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingura samburi de cacao zdrobiti

Siropul:

  • 150 ml apa
  • 150 gr. zahar
  • 1 esenta de rom

Cremele:

  • 250 ml frisca vegetala batuta + 300 gr. zmeura= crema 1
  • 250 ml frisca vegetala + 200gr. ciocolata cu lapte- crema 2

Decor:

  • 100 gr. ciocolata amaruie + 4 -5 linguri de lapte
  • visine cu samburi cu tot din visinata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu frisca, zmeura si ciocolata:

Preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius.


Separam ouale.


Albusurile le batem spuma cu praful de sare.


Galbenusurile se mixeaza la viteza mare cu zaharul, pudra de cacao si praful de copt.


Cand galbenusurile isi dubleaza volumul, se toarna in fir subtire apa minerala, mixand in continuu.


Incorporam apoi albusurile si faina, ajutandu-ne de o lingura de lemn, omogenizam amestecand de jos in sus, usor sa nu se lase compozitia.


Turnam compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, nivelam, presaram miez zdrobit din boabe de cacao si dam tava la cuptor timp de 35-40 minute, pana trece testul cu scobitoarea.


Topim 200 gr. ciocolata cu lapte in 100 ml frisca lichida vegetala. Lasam la racorit, apoi dam crema la rece timp de cel putin 30 minute.


Scoatem crema rece de la frigider si o mixam cu frisca ramasa (150 ml), vom obtine o crema pufoasa pe care o dam din nou la rece.


Preparam siropul si il lasam la racit (fierbem apa cu zaharul pana se dizolva cristalele, dam deoparte de e foc, adaugam esenta de rom).


Dupa ce blatul s-a racit de tot, il taiem in doua pe orizontala, insiropam usor foile obtinute.


Batem 250 ml frisca lichida rece cu mixerul, apoi o repartizam in strat uniform peste prima foaie de blat.


Asezam din loc in loc zmeura spalata si scursa bine de apa.


Peste stratul de zmeura asezam stratul de crema din ciocolata cu lapte,apoi acoperim cu cea de-a doua foaie de blat usor insiropat.


Presam usor foaia, apoi dam prajitura la rece pentru cel putin o ora.


Scoatem prajitura rece de la frigider, cu un cutitas cu lama subtire portionam prajitura, asezam bucatelele de prajitura pe hartiute de briose.


Topim ciocolata amaruie la foc mic in 4-5 linguri de lapte.


Decoram prajiturelele cu ciocolata si visine din visinata.


Dam tava cu prajituri la rece pana in momentul servirii.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu frisca, zmeura si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

xana 1

06.08.2018, 22:32

O bunatate!

mihaelar63 1

07.08.2018, 19:19

Gheorghita_T 1

17.08.2018, 06:26

Delicios!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
prajitura rapida de duminica