Desert prajitura cu frisca, zmeura si ciocolata

de Valclaudia in Prajituri, 5 Aug 2018 | 3768 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 7 oua de casa
  • 7 linguri zahar tos
  • 7 linguri apa minerala
  • 7 linguri faina proaspat cernuta
  • 4 linguri cacao
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingura samburi de cacao zdrobiti

Siropul:

  • 150 ml apa
  • 150 gr. zahar
  • 1 esenta de rom

Cremele:

  • 250 ml frisca vegetala batuta + 300 gr. zmeura= crema 1
  • 250 ml frisca vegetala + 200gr. ciocolata cu lapte- crema 2

Decor:

  • 100 gr. ciocolata amaruie + 4 -5 linguri de lapte
  • visine cu samburi cu tot din visinata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu frisca, zmeura si ciocolata:

Preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius.

Separam ouale.

Albusurile le batem spuma cu praful de sare.

Galbenusurile se mixeaza la viteza mare cu zaharul, pudra de cacao si praful de copt.

Cand galbenusurile isi dubleaza volumul, se toarna in fir subtire apa minerala, mixand in continuu.

Incorporam apoi albusurile si faina, ajutandu-ne de o lingura de lemn, omogenizam amestecand de jos in sus, usor sa nu se lase compozitia.

Turnam compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, nivelam, presaram miez zdrobit din boabe de cacao si dam tava la cuptor timp de 35-40 minute, pana trece testul cu scobitoarea.

Topim 200 gr. ciocolata cu lapte in 100 ml frisca lichida vegetala. Lasam la racorit, apoi dam crema la rece timp de cel putin 30 minute.

Scoatem crema rece de la frigider si o mixam cu frisca ramasa (150 ml), vom obtine o crema pufoasa pe care o dam din nou la rece.

Preparam siropul si il lasam la racit (fierbem apa cu zaharul pana se dizolva cristalele, dam deoparte de e foc, adaugam esenta de rom).

Dupa ce blatul s-a racit de tot, il taiem in doua pe orizontala, insiropam usor foile obtinute.

Batem 250 ml frisca lichida rece cu mixerul, apoi o repartizam in strat uniform peste prima foaie de blat.

Asezam din loc in loc zmeura spalata si scursa bine de apa.

Peste stratul de zmeura asezam stratul de crema din ciocolata cu lapte,apoi acoperim cu cea de-a doua foaie de blat usor insiropat.

Presam usor foaia, apoi dam prajitura la rece pentru cel putin o ora.

Scoatem prajitura rece de la frigider, cu un cutitas cu lama subtire portionam prajitura, asezam bucatelele de prajitura pe hartiute de briose.

Topim ciocolata amaruie la foc mic in 4-5 linguri de lapte.

Decoram prajiturelele cu ciocolata si visine din visinata.

Dam tava cu prajituri la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu frisca, zmeura si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gogosi aromate(de post)