Desert prajitura cu iaurt si afine

de mirela0911 in Prajituri, 5 Sep 2021 | 3675 vizualizari

 

Gasisem aceasta prajitura pe Pinterest, mi-a placut cum arata, semana foarte tare cu prajitura Rudy, am zis ca am branza, afine ... totul era ok. Cand i-am dat traducere paginii (fiind in sarba) surpriza, nu era niciun gram de branza. Nicio problema, facem cum scrie in reteta pentru ca arata foarte bine prajitura. Si asa am ajuns la acest rezultat. O prajitura cu un blat crocant, crema pufoasa, aerata, afinele .... hmmm, o prajitura delicioasa. 
"Retete de suflet"

 

INGREDIENTE

Pt aluat:

  • 250 g unt
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 1 lgt zahar vanilat bourbon
  • 4 galbenusuri
  • 2 lg smantana
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 500-550 g faina alba
  • 1 plic praf de copt

Umplutura:

  • 4 albusuri
  • un praf de sare
  • 120 g zahar
  • 450 g iaurt grecesc
  • 360 g smantana
  • 1 lgt zahar vanilat bourbon
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 50 g faina alba
  • 200-300 g afine
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu iaurt si afine:

Aluatul: Intr-un bol se amesteca untul la temperatura camerei impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat, cu furculita. Se adauga galbenusurile, smantana si coaja de lamaie, se amesteca bine apoi se pune faina si praful de copt. Pentru inceput se pun 500 g de faina si daca mai este cazul se mai adauga putin. Se framanta un aluat compact care nu se lipeste de maini. O treime din aluat se infoliaza si se da la congelator iar restul de aluat se da la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

Umplutura: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga zaharul treptat si se mixeaza in continuare. Se adauga apoi iaurtul, smantana, zaharul vanilat bourbon, coaja de lamaie si faina. Se mixeaza totul rapid, cateva secunde la viteza cea mai mica. Se da deoparte.

Se scoate aluatul de la frigider. Se intinde cu sucitorul direct pe hartia de copt (pentru a putea transfera in tava mai usor) de dimensiunea tavii folosite. Se muta foaia in tava, se toarna umplutura, se niveleaza apoi se pun afinele deasupra. Se apasa acestea usor sa intre putin in umplutura. Se presara deasupra aluatul de la congelator, dat pe razatoarea cu gauri mari.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt 40-45 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra. 

Se portioneaza doar cand este bine racita, se presara deasupra zahau pudra si se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu iaurt si afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placere nevinovata cu lamaie si afine