Chec cu lamaie si mac

de laura_n in Prajituri, 8 Mai 2014 | 4442 vizualizari

 

Am vazut la Mirela (http://miremirc.ro/2014/04/05/chec-cu-iaurt-mac-si-lamaie/) acest chec si mi-a facut cu ochiul.
Am folosit aceleasi ingrediente, insa in cantitati si mod de preparare diferite.
Este un chec extraordinar de bun!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 250 gr zahar brut
  • 4 oua
  • 4 linguri iaurt gras
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 300 gr faina
  • 1 praf copt
  • 1 lingura mac macinat
  • pt glazura zeama de la o lamaie 2-3 linguri miere
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lamaie si mac:

Mai intai de toate, lasam ingredientele la temperatura camerei,untul si ouale in special.


Pornim cuptorul.


Intr-un castron, mixam untul cu zaharul pana devine spumos iar zaharul se topeste. Adaugam cate un ou, dupa care mixam bine. Adaugam iaurtul, zeama si coaja de lamaie si mixam in continuare. Praful de copt, macul si faina le amestecam intr-un vas separat, apoi le adaugam peste compozitia de oua. Mixam pentru ultima data pana obtinem o compozitie omogena. Lasam un pic deoparte.


Pregatim o tava de chec, asezam o hartie de copt si turnam compozitia, niveland frumos.


Punem tava in cuptor, la copt, la foc mediu, pentru aproximativ o ora. Checul va avea o culoare rumena si o crestatura frumoasa in varf. Dupa ce s-a copt, il scoatem din cuptor si il lasam la racit.


Intr-un castronel, stoarcem zeama de la o lamaie, punem 2 linguri de miere si amestecam. Glazuram checul cu acest amestec.


Portionam si servim! Este un chec extraordinar de bun, si umed si pufos in acelasi timp.

 

TIPS-URI

1

nu uitati sa preincalziti cuptorul. eu am uitat, nu va mai spun ce am facut dupa :))))

2

folositi oua de tara, iese culoarea mai frumoasa.

3

pastrati ingredientele la temperatura camerei.

4

nu deschideti usa la cuptor mai devreme de 40 -50 minute.

5

lasati sa se raceasca inainte de a-l glazura.

6

se poate pudra cu zahar vanilat.

7

eu am folosit mac macinat

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lamaie si mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

ryta 1

22.05.2014, 17:54

babi5 1

12.06.2014, 21:27

Rahela Velicu 1

14.10.2016, 14:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Chec cu iaurt,vişine şi coacăze roşii