Prajitura Alb-Negru

de mimmi in Prajituri, 10 Ian 2011 | 12703 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru 3 foi avem nevoie de:
  • 6 oua,
  • 6 linguri de zahar,
  • 12 linguri faina,
  • 6 linguri ulei,
  • 4 linguri cacao,
  • 8 lg apa,
  • 3 lingurite bicarbonat stins cu otet,
  • Crema ganache:
  • 200 g ciocolata neagra,
  • 250 ml frisca lichida,
  • Frisca:
  • 200 ml frisca,
  • 5 g gelatina,
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata alba,
  • 1 lingura lapte,
  • 1 lingura unt,
  • Sirop:
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala,
  • 1-2 linguri apa,
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alb-Negru:

Foile:


Batem 2 oua cu telul sau mixerul,adaugam 2 linguri zahar,2linguri ulei,2 linguri cacao,1 lingurita bicarbonat stins,3 linguri apa si 4 linguri faina.Le amestecam si le punem intr-o tava(22*33) cu hartie de copt.O dam la cuptor pentru cca 30 de minute.La fel procedam si pentru ce-a de-a doua foaie neagra,iar pentru foaia alba tot la fel dar fara cacao si numai 2 linguri de apa.


Crema ganache:


200 ml frisca se amesteca cu 200 g ciocolata rupta bucati,se pun pe foc mic pana se topeste ciocolata.Se da la frigider cca 1 ora sau pana se raceste.Dupa ce s-a racit se amesteca cu 50 g frisca batuta bine.


Frisca:


Gelatina se pune intr-o cana cu putina apa si se lasa asa 10 minute,dupa care se pune pe bain-marie pana se topeste si devine ca si un sirop.Frisca se bate bine bine si se amesteca cu gelatina racita.


Glazura:


Ciocolata se rupe bucati,se pune intr-o craticioara cu laptele si intul pe bain-marie.Se amesteca pana se topeste ciocolata.Se lasa sa se raceasca.


Asamblare:


Se pune o foaie neagra,se insiropeaza si se intinde crema ganache,se pune foaia alba,se insiropeaza si se intinde frisca,se pune a treia foaie,se insiropeaza,se intinde glazura.


Se lasa intr-un loc rece pana se serveste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alb-Negru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

meosiris 1

12.01.2011, 23:30

Ce misto se vad straturile! Felicitari! Imi place tare mult!

mimmi 1

21.01.2011, 21:46

Multumesc Meosiris !

Poznasha 1

09.02.2013, 16:32

1 blat cu 2 oua? mi-au iesit blaturile anemice rau :| :-<

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri de șuncă, umplute cu salată boeuf

de RODIMUR 5

ieri la 21:16

Mancare de legume cu linte

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Naut cu ciuperci si spanac in sos de rosii

de katty 5

ieri la 19:12

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere