Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
retete de vara
Astăzi am pregătit această prăjitură delicioasă deoarece urmează să plecăm în concediu și m-am gândit să nu las prin frigider tot felul de alimente cu termen scurt de valabilitate (iaurt, unt, zmeură), că ar fi păcat să le arunc.
A ieșit o prăjitură absolut delicioasă și merge grozav de bine cu sosul. Vă invit să o încercați și voi!
Înainte de pregătirea prăjiturii, se lasă toate ingredientele la temperatura camerei pentru a avea toate aceeași temperatură.
Untul tăiat cubulețe se mixează cu zahărul măcinat și un praf de sare, apoi se adaugă ouăle pe rând și 2 linguri de făină (pentru a nu căpăta untul un aspect tăiat). Într-un alt vas se amestecă făină cu praful de copt și apoi se cerne peste crema obținută. Se adaugă și iaurtul și se omogenizează.
Se tapetează cu hărtie de copt fundul tăvii, iar pereții se ung cu unt și se toarnă aluatul, apoi se adaugă deasupra zmeura. Se bagă la cuptor pentru 50 de minute.
Pentru sos, se fierbe zmeura cu zahărul pentru 5 minute, apoi se pasează cu furculița și se trece printr-o strecurătoare. Se adaugă amidonul și se amestecă până se omogenizează compoziția și se fierbe pentru 5 minute, apoi se strecoară din nou, pentru a elimina boțurile de amidon rămase.
Se lasă să se răcească prăjitura și apoi se porționează și se servește cu sos.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola