Desert prajitura cu mere caramelizate

de Rahela Velicu in Prajituri, 24 Oct 2017 | 6866 vizualizari

 

Delicioasa, dulce-acrisoara si miroase atat de bine in casa de la merele caramelizate...

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de ulei
  • 200 g zahar
  • 200- 230 g faina
  • 1 plic de parf de copt
  • 6 mere mari
  • 180- 200 g zahar
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 g ciocolata rasa
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere caramelizate:

Pentru blat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam spuma albusurile cu zaharul. Galbenusurile le mixam cu uleiul. Amestecam galbenusurile cu albusurile, adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o spatula. Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul princalzit la 180 de grade C, pentru aprox. 25-30 de minute.

Apoi, trecem la caramelizarea merelor. Dam merele pe razatoarea mare si le punem cu zaharul intr-o craticioara pe foc. Isi vor lasa zeama, dar noi le lasam pe foc pana cand se evapora zeama. (mai mult decat le lasam cand facem placinta). Amestecam din cand in cand. La final, adaugam si zeama de lamaie dupa gust.

Mixam frisca si o dam la rece.

Cand blatul este complet racit, adaugam merele, uniformizam, apoi adaugam frisca. Ornam deasupra cu ciocolata rasa.

TIPS-URI

1

Frisca se tine la frigider inainte sa o mixam, chiar si paletele mixerului se pot tine 10 min, la congelator inainte. Asa se va batea mult mai repede frisca.

2

Frisca poate fi inlocuita cu o budinca de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete fragede, cu gem de prune cu nuci