Prajitura cu crema de ciocolata

de Bunica in Prajituri, 16 Oct 2009 | 10830 vizualizari

 

Daca e si ciocolata eo prajitura bunaaaaa...

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 250 g. zahar
  • 300 g. faina
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri faina
  • arome
  • Crema:
  • 200 ml. lapte
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 pachet de unt
  • 3 galbenusuri
  • rom
  • Glazura:
  • 3 albusuri
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri zahar ars
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata:

Blatul:


Se bat albusurile cu zaharul ,se adauga galbenusurile,apa, uleiul , faina si aromele.


Se tapeteaza o forma (25/40) cu hartie de copt ,care se unge cu ulei ,se toarna blatul si se da la cuptorul incins. Se tine in cuptor la foc potrivit timp de 20 min. Pentru siguranta se face testul cu scobitoarea ( se intepa blatul cu o scobitoare si daca nu ramane coca pe scobitoare blatul este copt ).


Se scoate blatul si se lasa la racit. Cand s-a racit se taie in doua.


Cat blatul sta la cuptor se face crema.


Crema: laptele ,zaharul ,faina , cacao se omogenizeaza si se pun la fiert.Cand s-a ingrosat crema , se adauga galbenusurile (unul cate unul) amestecandu-se foarte repede. Se lasa crema sa se raceasca si intre timp se freaca untul spuma.


Crema se amesteca bine cu untul si romul. Si se pune intre cele doua blaturi.


Glazura:


3 albusuri batute cu 3 linguri de zahar , pana stau pe tel.


3 linguri de zahar se ard si se toarna peste albusurile ,mixandu-se foarte repede. Se pune glazura peste blat si se intinde uniform.



 

TIPS-URI

1

Pentru galzura se poate opri crema peste care se face un gratar de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 10 %
389.99 lei
349.99 lei

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

babi5 1

25.06.2013, 14:21

Bunica 1

25.06.2013, 16:07

Babi!

Deborah 1

24.03.2014, 20:45

Cred ca este super buna ,nici multe ingrediente si nici greu de facut ,trebuie sa ma harnicesc sa incerc si eu ....felicitari !Deborah

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec marmorat
  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura negresa de post