Prajitura cu crema de ciocolata

de Bunica in Prajituri, 16 Oct 2009 | 12017 vizualizari

 

Daca e si ciocolata eo prajitura bunaaaaa...

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 250 g. zahar
  • 300 g. faina
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri faina
  • arome
  • Crema:
  • 200 ml. lapte
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 pachet de unt
  • 3 galbenusuri
  • rom
  • Glazura:
  • 3 albusuri
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri zahar ars
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata:

Blatul:


Se bat albusurile cu zaharul ,se adauga galbenusurile,apa, uleiul , faina si aromele.


Se tapeteaza o forma (25/40) cu hartie de copt ,care se unge cu ulei ,se toarna blatul si se da la cuptorul incins. Se tine in cuptor la foc potrivit timp de 20 min. Pentru siguranta se face testul cu scobitoarea ( se intepa blatul cu o scobitoare si daca nu ramane coca pe scobitoare blatul este copt ).


Se scoate blatul si se lasa la racit. Cand s-a racit se taie in doua.


Cat blatul sta la cuptor se face crema.


Crema: laptele ,zaharul ,faina , cacao se omogenizeaza si se pun la fiert.Cand s-a ingrosat crema , se adauga galbenusurile (unul cate unul) amestecandu-se foarte repede. Se lasa crema sa se raceasca si intre timp se freaca untul spuma.


Crema se amesteca bine cu untul si romul. Si se pune intre cele doua blaturi.


Glazura:


3 albusuri batute cu 3 linguri de zahar , pana stau pe tel.


3 linguri de zahar se ard si se toarna peste albusurile ,mixandu-se foarte repede. Se pune glazura peste blat si se intinde uniform.



 

TIPS-URI

1

Pentru galzura se poate opri crema peste care se face un gratar de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

babi5 1

25.06.2013, 14:21

Bunica 1

25.06.2013, 16:07

Babi!

Deborah 1

24.03.2014, 20:45

Cred ca este super buna ,nici multe ingrediente si nici greu de facut ,trebuie sa ma harnicesc sa incerc si eu ....felicitari !Deborah

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piersicute
  • 03

    L

  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cremoasa