Desert Prajitura cu mere si nuca (de post)

de mirela0911 in Prajituri, 12 Mar 2017 | 2820 vizualizari

 

Salvasem reteta postata de Mihaela (miki_a) cu gandul de a o prepara. Si i-a venit randul. Cu unele modificari la umplutura, a iesit tare buna! Multumesc, Miki! >:D<

 

INGREDIENTE

  •  blat:
  • 600 g faina
  • 1/2 lgt sare
  • 4 lg zahar
  • 10 lg apa
  • 10 lg ulei
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu
  • un pachet margarina
  •  umplutura:
  • mere rase (puse pe iarna la borcan)
  • 100 g nuca macinata
  • scortisoara dupa gust
  • 2 lg zahar brun
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Prajitura cu mere si nuca (de post):

Intr-un bol, se pune faina cu sarea, zaharul, bicarbonatul, apa si uleiul. Se adauga margarina taiata bucati mici si se framanta un aluat omogen. Se infoliaza si se da la rece pentru cca. 2 ore. Apoi se imparte in 4 bucati, din care se vor intinde 4 foi.


Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de dimensiunea 20 x 30 cm. Se asaza prima foaie, se unge cu mere rase, se presara nuca macinata si scortisoara. Se continua tot asa, iar pe ultima foaie, se presara deasupra zahar brun.


Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca. 35-40 de minute (se face testul scobitorii). Dupa ce s-a racit, se portioneaza si se serveste.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Pentru umplutura, se poate folosi si gem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Prajitura cu mere si nuca (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Ksenya 1

13.03.2017, 14:51

imi place cum ti-a iesit!

dantes 1

13.03.2017, 16:32

Buna!

oanapl 1

14.03.2017, 15:36

A iesit minunat reteta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți in oțet, fără sterilizare

de Ina 7

ieri la 22:23

Budinca de vanilie cu migdale si sos de caise cu menta

de Rocsi 9

ieri la 19:36

Supa de cașcaval, cu crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 14:26

Mancare de cartofi noi

ieri la 13:29

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura zi si noapte