Desert prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie

de PieleAlina in Prajituri, 9 Mar 2019 | 6614 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foile cu cacao:
    • 150 gr. de unt (temperatura camerei)
    • 100 gr. zahar pudra
    • 250 gr. de faina
    • 1 lingura cacao
    • 5 gr. praf de copt
    • 2-3 linguri de lapte
    Blatul de cocos:
    • 6 albusuri'
    • 6 linguri de zahar
    • 200 gr. fulgi de cocos
    Crema de vanilie:
    • 6 galbenusuri
    • 3 linguri de faina
    • 200 gr. zahar
    • 300 ml lapte
    • 250 gr. unt (82%grasime) la temperatura camerei
    • esenta de vanilie sau extract de vanilie
    Decor:100 gr de ciocolata si 1 lingura de ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie:

Foile cu cacao Pentru foile cu cacao se cerne faina, praful de copt, cacaua si zaharul pudra, se adauga untul moale si taiat cubulete si 2 linguri de lapte. Daca este necesar se mai adauga o lingura de lapte. Aluatul obtinut se imparte in doua parti egale si se intind doua foi egale. Pana am preparat blatul de cocos, aluatul de cacao l-am pus in frigider la rece. Blatul de cocos Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, aopi se adauga pe rand zaharul, mixand in continuare pana obtinem o spuma tare si lucioasa. Apoi se adauga nuca de cocos si amestecam cu o spatula de sus in jos. 

Intr-o tava punem o foaie de cacao, peste foaie punem blatul de cocos obtinut , iar peste punem cea de a doua foaie de cacao. Se introduce tava la cuptor la foc mediu pentru 30 de minute. Crema de vanilie
Laptele se incalzeste pana la punctul de fierbere. Intr-o cratita se mixeaza galbenusurile cu zaharul si faina, apoi se adauga laptele in fir subtire mixand in continuare. Cratita se pune pe foc, se amesteca continuu cu telul pana cand crema s-a ingrosat, la sfarsit se adauga esenta de vanilie dupa gust. Separat se mixeaza untul moale pana cand acesta devine spumos, apoi se adauga treptat crema in unt. Crema obtinuta se pune peste blatu copt si racit. Peste crema se poate pune ciocolata rasa sau o glazura de ciocolata. Pentru glazura, se topeste ciocolata cu o lingura de ulei pe baie de aburi si se distribuie peste crema racita bine si peste se presara nuca de cocos.
Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate face, daca doriti, doar o foaie de blat negru, fara sa o impartiti in 2 parti egale si va iesi o foaie mai groasa, iar peste foaie se adauga blatul cu nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Rulada turceasca