Desert prajitura cu nuca si ness

de COSTEO in Prajituri, 10 Apr 2013 | 38521 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 10 oua mari (albusuri)
  • 250 g zahar pudra
  • 300 g nuci macinate
  • Crema:
  • 10 galbenusuri
  • 300 zahar pudra
  • 2 pachete unt (margarina)
  • 1 esenta rom
  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri ness
  • 100 g ciocolata menaj (alba sau neagra)
  • nuca cocos (optional)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuca si ness:

Ouale se separa, albusurile se bat bine pana se fac spuma, treptat adaugam zaharul pudra si la final nuca macinata si amestecam cu telul usor incat compozitia sa prinda aer. Se imparte compozitia in trei parti egale.

Foile trebuie sa le coacem pe dosul unei tavi, dar inainte de asta dosul tavii trebuie sa fie uns foarte bine cu unt sau margarina pentru ca sa nu se prinda foile.

Foile le desprindem de pe tava cu un cutit (lama) cat timp sunt fierbinti si se rastoarna pe o coala de hartie. Separam foile intre ele cu hartie de copt.

Intre timp ne ocupam de crema. Frecam galbenusurile care ne-au ramas de la foi cu zahar pudra si unt (la temperatura camerei). La final adaugam esenta de rom, cacao si ness.

Asezam foile pe un blat de lemn si le ungem cu crema rezultata, in asa fel incat deasupra sa avem un strat de crema.

Prajitura se pune la frigider pentru 3-4 ore.

Inainte de a se servi radem niste ciocolata si nuca cocos (optional).

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca si ness" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (38)

mybella 1

24.06.2013, 13:15

delicioasa..chiar nu am facut de mult)

- Andreea - 1

11.07.2013, 08:03

babi5 1

31.08.2013, 07:50

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

ieri la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

Reteta de prajitura Ilinca

pe 17.03 la 21:05

TOP
utilizatori

Catalina L

2065 puncte

 Merisor

1400 puncte

Panacris

1337 puncte

RODIMUR

1018 puncte

Constelatialeu

950 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura EDITH