Desert prajitura cu ricotta si caise

de mirela0911 in Prajituri, 21 Iul 2019 | 4044 vizualizari

 

O prajitura delicioasa si racoroasa, perfecta pentru vremea de afara, iar fructele sunt diverse si pe gustul tuturor.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 1 cana zahar brun
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 cana ulei
  • 1 cana lapte caldut
  • 2 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • 180 g branza ricotta
  • 1 lg zahar pudra vanilat
  • caise, o piersica
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ricotta si caise:

Intr-un bol se mixeaza bine ouale, praful de sare, zaharul vanilat si zaharul brun. Se adauga alternativ laptele si uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt apoi se pune peste crema de oua. Mai intai se amesteca pana se incorporeaza usor faina apoi se porneste mixerul la viteza mica. Dupa ce s-a omogenizat aluatul, se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa deoparte.

Branza ricotta se amesteca cu zaharul pudra vanilat. Cu o lingurita se pun gramajoare peste compozitia din tava apoi cu ajutorul unei furculite se amesteca usor, dandu-i aspect de marmorat. 

Caisele si piersica se spala bine, se indeparteaza samburele apoi se taie in cubulete mici. Se pun deasupra blatului si se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos si trece testul scobitorii. Dupa ce se raceste, se pudreaza cu zahar pudra, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi in aceasta prajitura orice fel de fructe preferati.

2

Dimensiunea tavii este de 22x33 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ricotta si caise" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din albusuri, cu visine