Desert prajitura cu ricotta si caise

de mirela0911 in Prajituri, 21 Iul 2019 | 367 vizualizari

 

O prajitura delicioasa si racoroasa, perfecta pentru vremea de afara, iar fructele sunt diverse si pe gustul tuturor.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 1 cana zahar brun
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 cana ulei
  • 1 cana lapte caldut
  • 2 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • 180 g branza ricotta
  • 1 lg zahar pudra vanilat
  • caise, o piersica
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ricotta si caise:

Intr-un bol se mixeaza bine ouale, praful de sare, zaharul vanilat si zaharul brun. Se adauga alternativ laptele si uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt apoi se pune peste crema de oua. Mai intai se amesteca pana se incorporeaza usor faina apoi se porneste mixerul la viteza mica. Dupa ce s-a omogenizat aluatul, se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa deoparte.


Branza ricotta se amesteca cu zaharul pudra vanilat. Cu o lingurita se pun gramajoare peste compozitia din tava apoi cu ajutorul unei furculite se amesteca usor, dandu-i aspect de marmorat.


Caisele si piersica se spala bine, se indeparteaza samburele apoi se taie in cubulete mici. Se pun deasupra blatului si se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos si trece testul scobitorii. Dupa ce se raceste, se pudreaza cu zahar pudra, se portioneaza si se serveste.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Se pot folosi in aceasta prajitura orice fel de fructe preferati.

2

Dimensiunea tavii este de 22x33 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ricotta si caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Gherca Daniela 1

22.07.2019, 19:43

foarte buna!

mihaelar63 1

23.07.2019, 07:34

Buna praji !!!

Rocsi 1

23.07.2019, 22:02

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiti frantuzesti din albusuri „Langues de chat”

ieri la 23:32

Friptura de muschiulet de porc impletit

ieri la 23:25

Pui cu unt de arahide la punga la cuptor

ieri la 21:18

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu visine