Desert prajitura cu rubarba

de MotanLaOale in Prajituri, 18 Aug 2017 | 4951 vizualizari

 

M-am inspirat din reteta lui Timea /www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-rabarbar-si-zmeura-48169.html.
Am schimbat pe ici pe colo, la gramaje si la realizare.
A iesit foarte buna.
Este facuta in deplasare cu ce am avut la indemana si pozele lasa de dorit deoarece nu am "tunul" cu mine.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 240 g zahar
  • 180 ml lapte
  • 140 ml ulei
  • 280 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de rare
  • 8 tije rubarba
  • 1 lingura zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu rubarba:

Tijele de rubarba se curata de stratul exterior, se spala, se taie in bucati de 2 centimetri, se pun intr-un castron si se presara cu o lingura de zahar.

Se mixeaza ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pana se topeste.

Se adauga laptele, uleiul si se amesteca.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt

Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Deasupra se pun bucatile de rubarba cat mai uniform.

Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade 30-35 minute pana se rumeneste.

Se face proba cu scobitoarea.

Se lasa la racit.

Se portioneaza si se serveste.

Pofta Buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu rubarba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

ieri la 22:08

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie, gem de caise si nuca