Desert prajitura cu rubarba

de MotanLaOale in Prajituri, 18 Aug 2017 | 4798 vizualizari

 

M-am inspirat din reteta lui Timea /www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-rabarbar-si-zmeura-48169.html.
Am schimbat pe ici pe colo, la gramaje si la realizare.
A iesit foarte buna.
Este facuta in deplasare cu ce am avut la indemana si pozele lasa de dorit deoarece nu am "tunul" cu mine.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 240 g zahar
  • 180 ml lapte
  • 140 ml ulei
  • 280 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de rare
  • 8 tije rubarba
  • 1 lingura zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu rubarba:

Tijele de rubarba se curata de stratul exterior, se spala, se taie in bucati de 2 centimetri, se pun intr-un castron si se presara cu o lingura de zahar.

Se mixeaza ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pana se topeste.

Se adauga laptele, uleiul si se amesteca.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt

Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Deasupra se pun bucatile de rubarba cat mai uniform.

Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade 30-35 minute pana se rumeneste.

Se face proba cu scobitoarea.

Se lasa la racit.

Se portioneaza si se serveste.

Pofta Buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu rubarba" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu rahat