Victoria Sponge

de Anamaria Cook in Prajituri, 13 Mai 2013 | 2536 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 225 g zahar tos
  • 225 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 225 g margarina sau unt
  • gem de zmeura
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Victoria Sponge:

Intr-un castron mai mare spargeti ouale apoi adaugati faina amestecata cu praful de copt, untul/margarina si zaharul tos. Mixati pana ce obtineti o compozitie omogena insa aveti grija sa nu mixati prea mult, opriti-va imediat ce toate ingredientele s-au omogenizat.


Luati doua forme de prajitura cu baza detasabila (20 cm) taiati doua cercuri de hartie de copt si acoperiti baza formei. Impartiti aluatul de prajitura in doua parti egale si turnati in formele de prajitura.


Coaceti in cuptorul incins la 180C/350F/Gaz 4 pentru 25 de minute sau pana ce trece testul scobitorii. Cuptorul meu este cam temperamental asa ca a trebuit sa le coc mai mult de 25 de minute. Cand sunt gata scoateti formele din cuptor si lasati deoparte cam 10 minute sa se racoreasca apoi scoateti blaturile pe un gratar si puneti deoparte pana ce s-au racit complet. Indepartati hartia de copt.

Cand blaturile s-au racit asezati unul din blaturi pe o farfurie cu partea unde am avut hartia de copt in sus apoi adaugati gemul de zmeura.

Intindeti frisca peste gemul de zmeura.

Asezati cel de-al doilea blat deasupra presarati cu zahar pudra si gata de servit.

POFTA BUNA!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Victoria Sponge" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (17)

Rocsi 1

13.05.2013, 20:40

O feliuta pentru mine

Alina26 1

13.05.2013, 20:56

si pentru mine o feliuta....imi place!!!!!

Anamaria Cook 1

13.05.2013, 23:57

Am cate o felie pentru toti pentru toate cuvintele frumoase!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza calita
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

RETETA RECOMANDATA
Torta della nonna