Desert prajitura cu urda si afine

de mirela0911 in Prajituri, 29 Iul 2018 | 6487 vizualizari

 

Pentru ca am primit urda, am hotarat sa fac aceasta prajitura inlocuind branza de vaci cu urda. A iesit la fel de buna si de racoroasa!

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 1 ou mare
  • un praf de sare
  • 6 lg zahar
  • 20 g zahar vanilat
  • 12 lg ulei
  • 18 lg lapte
  • 18 lg faina alba
  • 1 plic praf de copt

Pt. umplutura de urda:

  • 400 g urda
  • 120 g chefir
  • 1 ou
  • 5 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • o mana de afine
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu urda si afine:

Intr-un bol se pune urda, chefirul, oul, zaharul si zaharul vanilat Bourbon. Se mixeaza bine pana se omogenizeaza totul si devine compozitia mai fina. Daca este necesar, se mai adauga putin chefir. La final se pun afinele si se amesteca. Se lasa deoparte.

Intr-un alt bol se pune oul si se mixeaza cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga uleiul si se mixeaza pana se omogenizeaza, apoi se adauga laptele, faina si praful de copt. Se mixeaza bine, apoi se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. 

Cu ajutorul unei linguri, se ia din compozitia cu urda si se asaza gramajoare in aluat, din loc in loc, acoperind toata suprafata. Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C si se lasa pana se rumeneste frumos deasupra si trece testul scobitorii.

Dupa ce se raceste, se portioneaza si se serveste. Optional se poate pudra cu zahar pudra vanilat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate inlocui urda cu branza de vaci.

2

Chefirul poate fi inlocuit cu iaurt sau smantana.

3

Dimensiunea tavii folosite este de 23 x 33 cm, dar se poate folosi o tava mai mica, iesind astfel prajitura mai inalta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu urda si afine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu urda