Desert prajitura cu zmeura, de post

de Constelatialeu in Prajituri, 6 Aug 2021 | 507 vizualizari

 

M-am inspirat de la bucataras Laura, ea a facut chec eu am facut prajitura....ea a avut si afine, mai bogatana, eu doar zmeura...:))))))))))))))))))))

 

INGREDIENTE

  • 230 g faina
  • 150 g zahar brun
  • un praf de sare
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita otet de mere
  • 50 g cacao ( de preferat neagra ca abanosul)
  • 80 ml ulei
  • 250 ml apa minerala
  • 200 zmeura ( congelata am avut eu, ca nu mai am proaspata la ora asta)
  • cacao de tavalit zmeura
  • Ciocolata neagra topita + 1 lingura ulei ( sau lapte de cocos)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu zmeura, de post:

 Am amestecat ingredientele solide, apoi am adaugat otetul si uleiul, iar la final apa minerala. Am obtinut un aluatmai curgator. Am pudrat zmeura cu cacao apoi am incorporato-o in compozitia de mai sus. Am pus compozitia intr-o forma de silicon ( sau puteti sa o puneti intr-o forma de chec). Am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru cca 40-45 min. Am stins focul si am mai lasat cca 10 min in cuptor. Apoi am scos pe un platou si am lasat sa se raceasca prajitura. Am glazurat cu ciocolata neagra topita amestecata cu o lingura de ulei, am decorat cu zmeura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu zmeura, de post" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rulada cu carnati si cascaval
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema cu legume si carne de pui

pe 18.10 la 19:24

Gogosari in sos de mustar

pe 18.10 la 18:42

Supa din piept de curcan cu taitei de casa la slow cooker Crock Pot

pe 17.10 la 21:27

Cartofi in crusta de sare la slow cooker Crock Pot

pe 17.10 la 20:03

RETETA RECOMANDATA
Chec cu mac