Desert prajitura cuburi de gheata

de leoflori in Prajituri, 9 Iun 2009 | 115047 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 120 gr zahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • 50 gr cacao 
  • 80 gr faina
  • Crema:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 6 linguri de zahar
  • 800 ml lapte
  • 220 gr margarina
  • Sirop: 
  • 150 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • esenta portocale ( sau esenta rom,vanilie)
  • Decor: 
  • 300 ml frisca
  • margeluse decor (sau cacao)
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cuburi de gheata:

Bate albusurile spuma, adauga zaharul si bate iar pana se intaresc, ca o bezea.


Adauga galbenusurile si cacaua, amestecand bine.


Pune si faina amestecata cu praful de copt si amesteca usor de jos in sus cu o spatula, pana la omogenizare.


Pune compozitia in tava unsa si tapetata cu faina si coace mai intai la foc mic, iar dupa 10 minute la foc mediu, timp de 30 minute (poti face proba scobitorii sa vezi daca e gata).


Pentru sirop : fierbe apa cu zaharul pana se topeste, iar cand s-a racit adauga esenta dorita.


Prepara budincile dupa instructiunile de pe plic, iar cand s-au racit adauga margarina la temperatura camerei frecata cu 2-3 linguri de zahar si amesteca pana la omogenizare.


Insiropeaz blatul, pune crema de vanilie si niveleaza (am tinut cca 30 minute budinca la frigider inainte sa o pun).


Pune si frisca batuta bine, niveleaza, apoi traseaza dungi cu o furculita si decoreaza dupa plac.


Lasa prajitura la rece cel putin 3 ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cuburi de gheata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

iri_iri 1

28.03.2013, 20:57

Aurelia 07_07 1

12.05.2013, 14:26

O prajitura super buna

-Miti- 1

22.05.2013, 23:20

Am incercat-o si eu cu budinca de cafea,excelenta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de zmeura si vanilie