Desert prajitura cuburi de gheata

de leoflori in Prajituri, 9 Iun 2009 | 140616 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 120 gr zahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • 50 gr cacao 
  • 80 gr faina
  • Crema:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 6 linguri de zahar
  • 800 ml lapte
  • 220 gr margarina
  • Sirop: 
  • 150 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • esenta portocale ( sau esenta rom,vanilie)
  • Decor: 
  • 300 ml frisca
  • margeluse decor (sau cacao)
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cuburi de gheata:

Bate albusurile spuma, adauga zaharul si bate iar pana se intaresc, ca o bezea.

Adauga galbenusurile si cacaua, amestecand bine.

Pune si faina amestecata cu praful de copt si amesteca usor de jos in sus cu o spatula, pana la omogenizare.

Pune compozitia in tava unsa si tapetata cu faina si coace mai intai la foc mic, iar dupa 10 minute la foc mediu, timp de 30 minute (poti face proba scobitorii sa vezi daca e gata).

Pentru sirop : fierbe apa cu zaharul pana se topeste, iar cand s-a racit adauga esenta dorita.

Prepara budincile dupa instructiunile de pe plic, iar cand s-au racit adauga margarina la temperatura camerei frecata cu 2-3 linguri de zahar si amesteca pana la omogenizare.

Insiropeaz blatul, pune crema de vanilie si niveleaza (am tinut cca 30 minute budinca la frigider inainte sa o pun).

Pune si frisca batuta bine, niveleaza, apoi traseaza dungi cu o furculita si decoreaza dupa plac. 

Lasa prajitura la rece cel putin 3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cuburi de gheata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura bicolora cu fructe