Desert prajitura "Cuburi de gheata"

de retetele_tinei in Prajituri, 25 Dec 2015 | 18806 vizualizari

 

"Cuburi de gheata" este o prajitura pufoasa si aromata. Noi nu prea suntem fanii prajiturilor cu creme, dar aceasta chiar ne-a placut.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 varf de sare

Crema:

  • 1 l lapte
  • 3 budinci vanilie
  • 200 ml frisca
  • 10 linguri zahar

Sirop:

  • zeama de la 2 portocale
  • 100 ml apa
  • 2 linguri zahar

Decor:

  • 200 ml frisca
  • coaja de la o portocala
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura "Cuburi de gheata":

Blat: Intr-un bol punem albusurile cu putin sare. Galbenusurile le lasam deoparte pentru ca le vom incorpora in compozitie mai tarziu.

Le mixam bine, pana devin o spuma tare, dupa care incepem sa incorporam zaharul. La sfarsit trebuie sa ne iasa o bezea pufoasa.

Dupa ce albusurile sunt batute bine, adaugam cacaua, praful de copt si galbenusurile. La sfarsit adaugam faina si amestecam usor.

Intr-o tava punem hartie de copt si aranjam compozitia. Dam tava la cuptor pana blatul trece testul scobitorii dupa care il lasam la racit.

Pana se raceste blatul, facem siropul. Intr-o craticioara punem zeama de portocala, zaharul si apa si lasam totul sa fiarba pana se topeste zaharul. Dupa care se ia de pe foc si se lasa la racit.

Pana se racesc, blatul si siropul, facem crema. Asadar punem 800 ml de lapte la foc, iar budincile, le amestecam cu zaharul si cei 200 ml lapte, ramasi.

Cand laptele clocoteste, adaugam budincile si le lasam sa fiarba. Lasam sa se ingroase, dupa care stingem focul si lasam crema la racit.

Cand blatul este rece se poate insiropa cu siropul facut mai devreme.

Daca budinca s-a racit, putem bate frisca. Dupa ce frisca e batuta bine, adaugam cate o lingura de budinca si mixam in continuare pana incorporam toata budinca.

Dupa care, crema rezultata, o intidem pe blatul insiropat.

Batem restul de frisca si o intidem peste crema.

Deasupra presaram coaja rasa de portocala. Se lasa cateva ore la rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura "Cuburi de gheata"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Micutza Luana 1

28.12.2015, 10:20

ce bine arata

Sidy 1

17.01.2016, 06:53

Exact pe gustul meu ! De facut

dantes 1

17.01.2016, 08:33

Direct la favotite

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Quatre quarts