Tarte cu crema de ciocolata si cafea

de Angelica in Prajituri, 6 Ian 2015 | 1089 vizualizari

 

Un desert tare bun!
Prezentarea finala va scoate la iveala niste tarte foarte ispititoare pe care le puteti umple fie cu crema de cafea pe care eu am propus-o, fie cu o crema cappuccino...fie cu ce altceva doriti, e bine oricum numai s-aveti spor:)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • -250 gr. faina
  • -30 gr migdale macinate
  • -150 gr. unt
  • -80 gr. de zahar
  • -1 ou
  • -1 praf de sare
  • -1 varf de cutit vanilie pudra
  • -1 lingura cafea naturala
  • -3 linguri de cacao
  • Crema de ciocolata:
  • -250 ml. smantana pentru frisca
  • -225 gr. de ciocolata neagra
  • -1.5 linguri de cafea ness
  • -100 gr.cafea boabe
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu crema de ciocolata si cafea:

Aluat:

1.Amestecam untul foarte rece taiat in cubulete cu restul ingredientelor pana formam un aluat de consistenta potrivita.Dam aluatului forma unei mingi,pe care o invelim in folie de plastic si o punem la frigider pentru o jumatate de ora.

2.Intre timp, pregatim o forma rotunda cu diametru de 26-28 de cm.,o ungem cu unt si ii punem la baza o foaie de hartie de copt.

3.Scoatem aluatul de la rece si il intindem intre doua bucati de hartie de copt.

4.Taiem aluatul in dreptunghiuri si punem cate o bucata intr-o tava de briose tapetata cu unt.Il presam si il nivelam usor cu mainile,taiem surplusul,dupa care punem tava in frigider pentru 30 de minute.

5.Dupa 30 de minute incalzim cuptorul la 180 de grade.

6.Scoatem tava de briose de la rece si intepam baza fiecarei tarte cu o furculita din loc in loc si punem apoi o hartie cerata sau folie de aluminiu.Deasupra hartiei punem fasole(orez sau macaroane)astfel aluatul nu va creste in cuptor si nu isi va pierde forma.Dam tava la cuptor pentru 25 de minute,sau pana marginile sunt prajite.

7.Scoatem tava,indepartam hartiile cu greutate si o mai dam la cuptor pentru 5 minute,dupa care o scoatem si lasam tartele sa se racesca complet.

Crema de ciocolata:

1.Punem smantana si boabele de cafea pe foc intr-o cratita.

2.Pe baie de abur punem ciocolata la topit pana este fluida.Cand smantana incepe sa fiarba,luam cratita de pe foc,strecuram lichidul de boabele de cafea si apoi adaugam ciocolata si cafeaua ness.

3.Lasam sa stea cateva minute, si apoi amestecam pana ne rezulta o crema potrivit de grosuta.

4.Cand ciocolata s-a racit putin,o turnam in fiecare tarta pana se umple si o dam la rece peste noapte.

A doua zi decoram cu boabe de cafea.

Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu crema de ciocolata si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tarte cu crema de ciocolata si cafea-0
Tarte cu crema de ciocolata si cafea-1
Tarte cu crema de ciocolata si cafea-2
Tarte cu crema de ciocolata si cafea-3
Tarte cu crema de ciocolata si cafea-4
Tarte cu crema de ciocolata si cafea-5

COMENTARII (24)

mirela0911

mirela0911 1

08.01.2015, 13:45

Bune rau!

Angelica

Angelica 1

09.01.2015, 06:54

Mersi frumos Marcela si Mirela!

mihaelar63

mihaelar63 1

13.01.2015, 07:38

Ciocolatoase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!