Tarte cu crema de ciocolata si cafea

de Angelica in Prajituri, 6 Ian 2015 | 1174 vizualizari

 

Un desert tare bun!
Prezentarea finala va scoate la iveala niste tarte foarte ispititoare pe care le puteti umple fie cu crema de cafea pe care eu am propus-o, fie cu o crema cappuccino...fie cu ce altceva doriti, e bine oricum numai s-aveti spor:)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • -250 gr. faina
  • -30 gr migdale macinate
  • -150 gr. unt
  • -80 gr. de zahar
  • -1 ou
  • -1 praf de sare
  • -1 varf de cutit vanilie pudra
  • -1 lingura cafea naturala
  • -3 linguri de cacao
  • Crema de ciocolata:
  • -250 ml. smantana pentru frisca
  • -225 gr. de ciocolata neagra
  • -1.5 linguri de cafea ness
  • -100 gr.cafea boabe
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu crema de ciocolata si cafea:

Aluat:


1.Amestecam untul foarte rece taiat in cubulete cu restul ingredientelor pana formam un aluat de consistenta potrivita.Dam aluatului forma unei mingi,pe care o invelim in folie de plastic si o punem la frigider pentru o jumatate de ora.


2.Intre timp, pregatim o forma rotunda cu diametru de 26-28 de cm.,o ungem cu unt si ii punem la baza o foaie de hartie de copt.


3.Scoatem aluatul de la rece si il intindem intre doua bucati de hartie de copt.


4.Taiem aluatul in dreptunghiuri si punem cate o bucata intr-o tava de briose tapetata cu unt.Il presam si il nivelam usor cu mainile,taiem surplusul,dupa care punem tava in frigider pentru 30 de minute.


5.Dupa 30 de minute incalzim cuptorul la 180 de grade.


6.Scoatem tava de briose de la rece si intepam baza fiecarei tarte cu o furculita din loc in loc si punem apoi o hartie cerata sau folie de aluminiu.Deasupra hartiei punem fasole(orez sau macaroane)astfel aluatul nu va creste in cuptor si nu isi va pierde forma.Dam tava la cuptor pentru 25 de minute,sau pana marginile sunt prajite.


7.Scoatem tava,indepartam hartiile cu greutate si o mai dam la cuptor pentru 5 minute,dupa care o scoatem si lasam tartele sa se racesca complet.


Crema de ciocolata:


1.Punem smantana si boabele de cafea pe foc intr-o cratita.


2.Pe baie de abur punem ciocolata la topit pana este fluida.Cand smantana incepe sa fiarba,luam cratita de pe foc,strecuram lichidul de boabele de cafea si apoi adaugam ciocolata si cafeaua ness.


3.Lasam sa stea cateva minute, si apoi amestecam pana ne rezulta o crema potrivit de grosuta.


4.Cand ciocolata s-a racit putin,o turnam in fiecare tarta pana se umple si o dam la rece peste noapte.


A doua zi decoram cu boabe de cafea.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu crema de ciocolata si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

mirela0911 1

08.01.2015, 13:45

Bune rau!

Angelica 1

09.01.2015, 06:54

Mersi frumos Marcela si Mirela!

mihaelar63 1

13.01.2015, 07:38

Ciocolatoase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tarte cu ciocolata