Desert prajitura de ciocolata

de Lavinia in Dulciuri, 29 Apr 2013 | 42707 vizualizari

 

O prajitura usor de facut, simpla, dar in acelasi timp destul de rafinata :)

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 40 g cacao neagra
  • 5 oua
  • 65 g faina  
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri rom
  • 50 ml apa rece
  • 50 ml frisca lichida
  • 150 g ciocolata
  • 100 g nuci macinate
  • glazura de ciocolata

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de ciocolata:

Amestecam 150 g de zahar cu apa, frisca lichida si cacaua si le punem pe baie de aburi pana se topeste zaharul. Adaugam ciocolata si mai lasam pana se topeste complet ciocolata.

Mixam untul spuma apoi adaugam treptat din crema de ciocolata racita si galbenusurile. La final adaugam romul.

Impartim compozitia in doua.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam restul de zahar (50 g) si zaharul vanilat si mixam pana rezulta o bezea tare.

Peste prima compozitie adaugam faina, praful de copt si albusurile amestecand usor cu un tel pentru a nu se lasa albusurile.

Tapetam o tava mica (20 cm) cu hartie de copt si coacem blatul pentru 30-35 de minute in cuptorul preincalzit (facem testul scobitorii).

Restul de crema o amestecam cu 100 g nuci macinate.

Taiem blatul racit in doua, il umplem cu crema si glasam prajitura in ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

Panacris 1

10.02.2014, 07:54

Lavinia 1

10.02.2014, 10:45

Giana 1

29.05.2014, 13:48

Dementiala

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lebar de casa
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar Alexandru