Desert prajitura de ciocolata

de Lavinia in Dulciuri, 29 Apr 2013 | 54051 vizualizari

 

O prajitura usor de facut, simpla, dar in acelasi timp destul de rafinata :)

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 40 g cacao neagra
  • 5 oua
  • 65 g faina  
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri rom
  • 50 ml apa rece
  • 50 ml frisca lichida
  • 150 g ciocolata
  • 100 g nuci macinate
  • glazura de ciocolata

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de ciocolata:

Amestecam 150 g de zahar cu apa, frisca lichida si cacaua si le punem pe baie de aburi pana se topeste zaharul. Adaugam ciocolata si mai lasam pana se topeste complet ciocolata.
Mixam untul spuma apoi adaugam treptat din crema de ciocolata racita si galbenusurile. La final adaugam romul.
Impartim compozitia in doua.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam restul de zahar (50 g) si zaharul vanilat si mixam pana rezulta o bezea tare.
Peste prima compozitie adaugam faina, praful de copt si albusurile amestecand usor cu un tel pentru a nu se lasa albusurile.
Tapetam o tava mica (20 cm) cu hartie de copt si coacem blatul pentru 30-35 de minute in cuptorul preincalzit (facem testul scobitorii).
Restul de crema o amestecam cu 100 g nuci macinate.
Taiem blatul racit in doua, il umplem cu crema si glasam prajitura in ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si struguri