Desert prajitura deliciu cu nuca si caramel

de T I M E A in Prajituri, 5 Iun 2014 | 187434 vizualizari

 

Am tot incercat de-a lungul timpului prajituri cu nuca si caramel, mai toate fiind experientele mele de care am fost destul de multumita. Insa pot sa spun cu mana pe inima ca de departe aceasta combinatie pe care am sa o prezint mai jos e cea mai reusita. Motiv pentru care a trebuit sa ii pun numele de deliciu, este prea delicioasa ca sa nu se numeasca asa. La ora actuala, in topul prajiturilor cu crema, aceasta ocupa locul intai :) . Mi-e si frica sa o fac din nou pentru ca as manca prea mult din ea :))

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • 4 linguri apa fierbinte
  • 150 ml ulei
  • 150 gr faina
  • 150 gr nuca
  • 1 plic praf de copt
  • un varf de sare
  • Crema caramel
  • 1 cana zahar (o cana normala de apa)
  • 1 cana apa
  • 3 linguri faina
  • 1 ou + 3 linguri zahar
  • 125 gr unt
  • 300 ml frisca lichida indulcita
  • pentru ornat:
  • aprox 150gr nuca prajita
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura deliciu cu nuca si caramel:

Blat: mixam albusurile cu un varf de sare pana devin spuma. Adaugam zaharul treptat, alternand cu apa fierbinte mixand cu mixerul la viteza mare. Adaugam apoi galbenusurile si uleiul mixand in continuare. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt , amestecand usor cu o spatula si apoi nuca macinata.


Turnam intr-o tava (aprox 25-35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 30 de minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.


Scoatem din cuptor si lasam la racit.


Blatul se poate face cu o zi inainte pentru ca se taie mult mai usor a doua zi. Nu este un blat inalt deci nu va speriati. O sa il taiati cu grija in doua sau puteti sa nu il taiati deloc si puneti direct crema peste blat.


Crema: caramelizam zaharul pana devine auriu, avand grija sa nu se arda. Turnam peste zaharul caramelizat apa (atentie!! mare la aburi) si lasam pe foc pana se topeste caramelul apoi luam de pe foc si lasam la racit.


Separat mixam oul cu cele 3 linguri de zahar, adaugam faina si apoi siropul de zahar racit.


Punem pe foc mic si amestecam pana se ingroasa si devine ca o budinca.

Luam de pe foc si adaugam untul, amestecand pana se topeste. Lasam la racit. Din crema caramel punem deoparte 3 linguri.


Separat intr-un bol mixam frisca lichida pana incepe sa sa intareasca. Adaugam treptat din crema caramel si mixam.


Obtinem o crema pufoasa cu gust de caramel.


Intr-o tigaie punem nuca taiata bucatele si o prajim avand grija sa nu se arda.


Asamblare:


- taiem blatul in doua ( sau il lasam intreg dupa preferintele fiecaruia)


- punem trei sferturi din crema peste prima foaie si nivelam


- asezam a doua foaie de blat si ungem cu restul de crema


- presaram deasupra nuca prajita (trebuie sa fie rece)


- peste nuca trasam dungi cu crema caramel pastrata.


Punem crema intr-o punguta pe care o gaurim si apoi trasam dungi sau stropim nuca prajita cu crema.


Dam prajitura la rece minim 2 ore inainte de a felia

 

TIPS-URI

1

Prajitura se feliaza cu un cutit cu lama subtire trecut prin apa calda inainte de fiecare taiere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura deliciu cu nuca si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (72)

vpepuskas7 1

23.06.2014, 09:08

ramona_manoliu 1

23.06.2014, 09:44

Incredibila!

corana 1

19.08.2015, 16:07

O sansa minunata! Bani rapid! Ar fi bine sa te hotarasti foarte repede, pentru ca nu ai ce pierde! Suntem o echipa in plina ascensiune si avem nevoie in continuare de colaboratori foarte seriosi, motivati, cu viziune, interesati de castiguri frumoase si rapide, cu o munca extrem de placuta si interesanta, in timpul liber. Cere acum mai multe detalii la adresa de email: corana22@yahoo.com

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pui rotisat si ciuperci

de xana 5

la 12:36

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Regina prajiturilor