Desert prajitura dulce-acrisoara

de iry-gabriela in Prajituri, 20 Mar 2017 | 4618 vizualizari

 

Această  prăjitură  am gasit-o cu numele de Albinuța, dar cum mai am o prăjitură  cu acest nume dar cu alte ingrediente,  am decis sa îi spun , prăjitură dulce - acrisoara. 

 

INGREDIENTE

  • foi:
  • 400 g faină
  • 150 g miere de albine
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 100 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 linguriță de bicarbonat stins cu oțet
  • cremă :
  • 600 ml lapte
  • 150 g griș
  • 200 g de zahar
  • 200 g de unt
  • esență de vanilie
  • gem de caise
  • zahăr pudră pentru decor.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura dulce-acrisoara:

Se cântărește mierea de albine și se pune într-o craticioara, după care se adaugă untul și zaharul, apoi oul întreg, laptele și bicarbonatul,  după  care se pune pe foc, până când compoziția începe sa fiarbă, amestecând cu un tel.

Se ia vasul de pe foc, se lasă puțin la răcit, apoi se adaugă  făina, amestecând pană se încorporează toată. 

Aluatul format, se împarte în 4 bucăți egale se vor întinde  4 foi care se vor coace pe dosul tăvii. 

Crema:

Se pune laptele împreună cu zaharul la foc, iar când începe să clocotească, se toarnă grisul în ploaie și se amestecă cu un tel, pentru a nu se forma cocoloașe, după care se lasă să fiarbă până se îngroașă. 

Se dă deoparte și se adaugă untul, amestecând pentru a se incorpora bine. La final, se adaugă esență de vanilie și se lasă  la răcit. 

Asamblare:

Se așază prima foaie coaptă, apoi peste aceasta, se întinde jumătate din cremă. Peste cremă, se așază a doua foaie coaptă, iar peste aceasta, se întinde gemul de caise. Peste gem, se așază a treia foaie, iar pe aceasta se întinde cealaltă jumătate de cremă. 

La final, se așază ultima foaie și apoi se pudrează cu zahăr pudră. 


TIPS-URI

1

Avem nevoie de 400 g de gem de caise.

2

De preferat a se lasă prăjitura peste noapte, cu o greutate deasupra, după care se poate pudră.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura dulce-acrisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Hotdog de casa

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

Negresa pufoasa cu glazura de ciocolata reteta simpla si gustoasa

pe 15.06 la 14:14

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Chec cu nuca si portocale