Desert prajitura dulce-acrisoara

de iri_iri in Prajituri, 20 Mar 2017 | 2847 vizualizari

 

Această  prăjitură  am gasit-o cu numele de Albinuța, dar cum mai am o prăjitură  cu acest nume dar cu alte ingrediente,  am decis sa îi spun , prăjitură dulce - acrisoara. 

 

INGREDIENTE

  • foi:
  • 400 g faină
  • 150 g miere de albine
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 100 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 linguriță de bicarbonat stins cu oțet
  • cremă :
  • 600 ml lapte
  • 150 g griș
  • 200 g de zahar
  • 200 g de unt
  • esență de vanilie
  • gem de caise
  • zahăr pudră pentru decor.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura dulce-acrisoara:

Se cântărește mierea de albine și se pune într-o craticioara, după care se adaugă untul și zaharul, apoi oul întreg, laptele și bicarbonatul,  după  care se pune pe foc, până când compoziția începe sa fiarbă, amestecând cu un tel.

Se ia vasul de pe foc, se lasă puțin la răcit, apoi se adaugă  făina, amestecând pană se încorporează toată. 

Aluatul format, se împarte în 4 bucăți egale se vor întinde  4 foi care se vor coace pe dosul tăvii. 

Crema:

Se pune laptele împreună cu zaharul la foc, iar când începe să clocotească, se toarnă grisul în ploaie și se amestecă cu un tel, pentru a nu se forma cocoloașe, după care se lasă să fiarbă până se îngroașă. 

Se dă deoparte și se adaugă untul, amestecând pentru a se incorpora bine. La final, se adaugă esență de vanilie și se lasă  la răcit. 

Asamblare:

Se așază prima foaie coaptă, apoi peste aceasta, se întinde jumătate din cremă. Peste cremă, se așază a doua foaie coaptă, iar peste aceasta, se întinde gemul de caise. Peste gem, se așază a treia foaie, iar pe aceasta se întinde cealaltă jumătate de cremă. 

La final, se așază ultima foaie și apoi se pudrează cu zahăr pudră. 


TIPS-URI

1

Avem nevoie de 400 g de gem de caise.

2

De preferat a se lasă prăjitura peste noapte, cu o greutate deasupra, după care se poate pudră.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura dulce-acrisoara" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - MANDRU MI-S BUCATARAS!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7117 puncte

mihaelar63

4819 puncte

Rocsi

4698 puncte

katty

4376 puncte

RODIMUR

3284 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu prune
  • 10

    V

  • 11

    S

  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura marmorata cu mascarpone