Desert prajitura Fulg de nea

de Rahela Velicu in Prajituri, 25 Dec 2017 | 5829 vizualizari

 

Incep prin a va ura tuturor Craciun fericit si sarbatori frumoase! Apoi sa va servesc cu o prajitura delicioasa..
Reteta romaneasca

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 250 g albusuri ( aprox. 6)
  • 180 g zahar
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 5 linguri de faina
  • 1 plic de praf de copt

Ingrediente crema:

  • 300 ml creme ptisserie de la Meggle sau frisca lichida
  • 2 llinguri nuca de cocos
  • 1 compot de ananas
  • 1 plic de gelatina
  • 2 pachete de biscuiti Petit Beurre
  • nuca de cocos pentru ornat

Sirop:

  • 2 linguri de zahar
  • 70 ml apa calda
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Fulg de nea:


Pregatim mai intai blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul, adaugam nuca de cocos, faina si praful de copt si amestecam usor cu o lingura de lemn. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem 20-25 de min. la cuptorul preincalzit la 200 de grade C.


Pregatim intre timp crema: mixam crema sau frisca lichida spuma. Fructele de ananas din compot le blenduim pana ies pasta. Gelatina o hidratam 10 min in compotul de ananas, apoi o punem pe baie de aburi pana cand gelatina este topita. O lasam 10 minte la racorit. Adaugam peste frisca batuta bine, ananasul blenduit si sucul cu gelatina si mai mixam 2-3 min. Dam la rece.


Peste blatul rece punem 3/4 din crema, apoi punem un rand de biscuiti trecuti prin sirop facut si apa calda si zahar. Punem restul de crema si presaram nuca de cocos.


Dam 1 ora la rece, apoi putem portiona.

 

TIPS-URI

1

Lasata neaparat la rece cel putin 1 h inainte de a o portiona pentru a se intari crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Fulg de nea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rahela Velicu 1

28.12.2017, 00:27

oanapl 1

05.01.2018, 23:33

Delicioasă!

Rahela Velicu 1

06.01.2018, 10:49

Asa este!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Catalina L

7583 puncte

Rocsi

4228 puncte

Satisfyyourcravings

4077 puncte

mirela0911

3262 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de piersici

ieri la 15:53

Desert briose de vara cu capsuni si kiwi

de Ancutsa 5

ieri la 14:52

Desert tort Amandina de casa - reteta nr. 500

de Ancutsa 5

ieri la 14:48

RETETA RECOMANDATA
Kasekuchen