Desert prajitura Greta Garbo

de Toamna07 in Prajituri, 19 Oct 2012 | 206575 vizualizari

 

Am pregatit o prajitura minunata din cartea de bucate a Silviei Jurcovan, o achizitie recenta dar extrem de utila si interesanta!

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 1/2 kg de faina
  • 200 g unt
  • 2 oua intregi
  • 250 g smantana groasa
  • 100 g zahar pudra
  • 25 g drojdie proaspata
  • un varf de cutit de sare
  • coaja rasa de lamaie
  • Umplutura:
  • 500 g marmelada fina (eu am pus gem de caise)
  • 400 g nuci macinate
  • 200 g zahar
  • Decor:
  • 100 g de ciocolata cu lapte
  • o lingura de smantana lichida sau frisca lichida
  • o lingurita de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Greta Garbo:

Foi: Am frecat drojdia cu zaharul pana s-a lichefiat. Am adaugat untul la temperatura camerei,cele doua oua, pe rand, si am amestecat bine cu mixerul. Am turnat apoi si smantana, coaja de lamaie si faina. Am amestecat putin mai usor si apoi am lasat aluatul la crescut cam 40 de minute. Aluatul pufos l-am impartit in 4 parti egale si am intins 4 foi cu grosimea de o jumatate de cm, pe hartie de copt.


Tava mea are o lungime de 40 cm si o latime de 28 cm.


Fiecare foaie se intinde pe hartie de copt de aceeasi marime cu tava.Procedand asa, foaia se poate muta usor in tava fara sa-si piarda forma. Se dezlipeste foaia de pe hartie dupa ce se asaza in tava.Se intinde destul de usor.


Nuca se amesteca cu zaharul vanilat si zaharul tos. Impartim in 3 parti egale.


Am uns tava cu unt si am inceput sa montez prajitura punand o prima foaie peste care am intins o parte din gem, am presarat din amestecul de nuca cu zahar si am continuat cu cealalta foaie, si tot asa pana la ultima care ramane curata. Lasam tava cu prajitura la cald timp de 30 de minute sa dospeasca si apoi o dam la cuptor preincalzit timp de o ora, la foc potrivit.



Glazura lucioasa se toarna peste prajitura rece si se pregateste la cuptorul cu microunde punandu-se toate ingredientele intr-un castronel si amestecand in ea, din 30 de secunde in 30 de secunde, pana cand s-a format un sos gros.


Portionam si servim.

Este delicioasa si frageda!



Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Greta Garbo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (60)

marieta 1

21.12.2013, 00:07

in toate tarile din Europa este Crem-fresch care este ca smantana din Romania

Krystyan Trendy 1

06.01.2014, 10:34

ce prajitura buna !

Xandrinne 1

11.01.2015, 19:19

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Corndog

ieri la 21:24

Sparanghel cu bacon și cartofi wedges

de Meea 4

ieri la 18:50

Costite de vitel cu cartofi si morcovi noi -la cuptor

pe 28.05 la 23:04

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu gem și nucă - rețetă de post