Desert prajitura intercontinental

de miremirc in Prajituri, 8 Ian 2013 | 326596 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi :
  • 12 albusuri
  • 12 linguri nuci macinate
  • 12 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • Crema :
  • 12 galbenusuri
  • 14 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 8 linguri lapte
  • 300 g unt
  • 50 g nuca de cocos
  • 50 g stafide
  • 50 g ciocolata
  • Glazura :
  • 50 g ciocolata alba
  • 50 g ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura intercontinental:

Foi: mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, iar la sfarsit nucile macinate amestecate cu faina. Aceasta compozitie se imparte in 3 parti si se coc 3 foi intr-o tava (25*38cm) tapetata cu hartie de copt. Timpul de coacere al foilor este de aproximativ 15 minute.

Crema: mixam spuma galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, la bain-marie, adaugam apoi laptele, pana se topeste zaharul iar compozitita se ingroasa. Lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma, iar peste el adaugam cate o lingura din crema de oua fiarta pe aburi, pana la omogenizare completa.

Crema obtinuta o impartim in 3 parti. In prima treime punem 50 g nuca de cocos si o intindem peste prima foaie.

In a doua treime adaugam stafidele (tinute in rom, timp de 1 ora) si o intindem peste a doua foaie. In ultima treime adaugam ciocolata rasa si intindem crema peste a treia foaie.

Glazura: Peste prajitura radem ciocolata alba si ciocolata neagra si o dam la rece pentru cateva ore sau de seara pana dimineata.

O prajitura execlent de buna !

 

TIPS-URI

1

Pentru foi, va recomand sa impartiti ingredientele in trei si sa faceti pe rand foile. Daca aveti posibilitatea sa coaceti trei foi odata, atunci pregatiti toata cantitatea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura intercontinental" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

lacraelena 1

23.08.2015, 17:09

Am facut prajitura, este delicioasa si foarte usor de facut, am sa o nfac la toate sarbatorile, e supeeeeer!!!

MihaelaFlorescu 1

20.12.2018, 22:01

Nu este novoie si de praf de copt?

MihaelaIaie 1

30.12.2018, 15:10

Extraordinara! !!!
Recomand

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu blat de albusuri, biscuiti si crema de galbenusuri