Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Foi: mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, iar la sfarsit nucile macinate amestecate cu faina. Aceasta compozitie se imparte in 3 parti si se coc 3 foi intr-o tava (25*38cm) tapetata cu hartie de copt. Timpul de coacere al foilor este de aproximativ 15 minute.
Crema: mixam spuma galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, la bain-marie, adaugam apoi laptele, pana se topeste zaharul iar compozitita se ingroasa. Lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma, iar peste el adaugam cate o lingura din crema de oua fiarta pe aburi, pana la omogenizare completa.
Crema obtinuta o impartim in 3 parti. In prima treime punem 50 g nuca de cocos si o intindem peste prima foaie.
In a doua treime adaugam stafidele (tinute in rom, timp de 1 ora) si o intindem peste a doua foaie. In ultima treime adaugam ciocolata rasa si intindem crema peste a treia foaie.
Glazura: Peste prajitura radem ciocolata alba si ciocolata neagra si o dam la rece pentru cateva ore sau de seara pana dimineata.
O prajitura execlent de buna !
1
Pentru foi, va recomand sa impartiti ingredientele in trei si sa faceti pe rand foile. Daca aveti posibilitatea sa coaceti trei foi odata, atunci pregatiti toata cantitatea.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult