Desert prajitura intercontinental

de miremirc in Prajituri, 8 Ian 2013 | 240327 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi :
  • 12 albusuri
  • 12 linguri nuci macinate
  • 12 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • Crema :
  • 12 galbenusuri
  • 14 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 8 linguri lapte
  • 300 g unt
  • 50 g nuca de cocos
  • 50 g stafide
  • 50 g ciocolata
  • Glazura :
  • 50 g ciocolata alba
  • 50 g ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura intercontinental:

Foi: mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, iar la sfarsit nucile macinate amestecate cu faina. Aceasta compozitie se imparte in 3 parti si se coc 3 foi intr-o tava (25*38cm) tapetata cu hartie de copt. Timpul de coacere al foilor este de aproximativ 15 minute.


Crema: mixam spuma galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, la bain-marie, adaugam apoi laptele, pana se topeste zaharul iar compozitita se ingroasa. Lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma, iar peste el adaugam cate o lingura din crema de oua fiarta pe aburi, pana la omogenizare completa.


Crema obtinuta o impartim in 3 parti. In prima treime punem 50 g nuca de cocos si o intindem peste prima foaie.


In a doua treime adaugam stafidele (tinute in rom, timp de 1 ora) si o intindem peste a doua foaie. In ultima treime adaugam ciocolata rasa si intindem crema peste a treia foaie.


Glazura: Peste prajitura radem ciocolata alba si ciocolata neagra si o dam la rece pentru cateva ore sau de seara pana dimineata.


O prajitura execlent de buna !


 

TIPS-URI

1

Pentru foi, va recomand sa impartiti ingredientele in trei si sa faceti pe rand foile. Daca aveti posibilitatea sa coaceti trei foi odata, atunci pregatiti toata cantitatea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura intercontinental" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

rodicaspring 1

19.11.2013, 13:16

am facut-o si o mai fac ca e nespus de delicioasa nu o sa regretati daca o faceti .....

electra107 1

01.01.2015, 02:51

Doar ce am facut-o. Este exagerat de dulce cu 14 ling de zahar la crema nici nu reusim sa o mancam. Parerea mea este ca ar fi de ajuns 10-11 ling de zahar ar iesi foarte buna

lacraelena 1

23.08.2015, 17:09

Am facut prajitura, este delicioasa si foarte usor de facut, am sa o nfac la toate sarbatorile, e supeeeeer!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Ambasador"