Desert prajitura intercontinental

de miremirc in Prajituri, 8 Ian 2013 | 235007 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi :
  • 12 albusuri
  • 12 linguri nuci macinate
  • 12 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • Crema :
  • 12 galbenusuri
  • 14 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 8 linguri lapte
  • 300 g unt
  • 50 g nuca de cocos
  • 50 g stafide
  • 50 g ciocolata
  • Glazura :
  • 50 g ciocolata alba
  • 50 g ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura intercontinental:

Foi: mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, iar la sfarsit nucile macinate amestecate cu faina. Aceasta compozitie se imparte in 3 parti si se coc 3 foi intr-o tava (25*38cm) tapetata cu hartie de copt. Timpul de coacere al foilor este de aproximativ 15 minute.


Crema: mixam spuma galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, la bain-marie, adaugam apoi laptele, pana se topeste zaharul iar compozitita se ingroasa. Lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma, iar peste el adaugam cate o lingura din crema de oua fiarta pe aburi, pana la omogenizare completa.


Crema obtinuta o impartim in 3 parti. In prima treime punem 50 g nuca de cocos si o intindem peste prima foaie.


In a doua treime adaugam stafidele (tinute in rom, timp de 1 ora) si o intindem peste a doua foaie. In ultima treime adaugam ciocolata rasa si intindem crema peste a treia foaie.


Glazura: Peste prajitura radem ciocolata alba si ciocolata neagra si o dam la rece pentru cateva ore sau de seara pana dimineata.


O prajitura execlent de buna !


 

TIPS-URI

1

Pentru foi, va recomand sa impartiti ingredientele in trei si sa faceti pe rand foile. Daca aveti posibilitatea sa coaceti trei foi odata, atunci pregatiti toata cantitatea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura intercontinental" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (46)

rodicaspring 1

19.11.2013, 13:16

am facut-o si o mai fac ca e nespus de delicioasa nu o sa regretati daca o faceti .....

electra107 1

01.01.2015, 02:51

Doar ce am facut-o. Este exagerat de dulce cu 14 ling de zahar la crema nici nu reusim sa o mancam. Parerea mea este ca ar fi de ajuns 10-11 ling de zahar ar iesi foarte buna

lacraelena 1

23.08.2015, 17:09

Am facut prajitura, este delicioasa si foarte usor de facut, am sa o nfac la toate sarbatorile, e supeeeeer!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!