Desert prajitura Intercontinental

de mirela0911 in Prajituri, 28 Ian 2018 | 17853 vizualizari

 

Pentru aceasta minunata prajitura m-am inspirat de la Gaby si careia ii multumesc. A iesit o super bunatate! :-*

 

INGREDIENTE

Pt. foi:

  • 9 albusuri
  • 9 lg zahar
  • 9 lg nuca macinata
  • 3 lg faina
  • 3 lgt praf de copt

Crema:

  • 9 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra vanilat
  • 2 lg cu amidon alimentar
  • 300 ml lapte
  • 200 g unt gras
  • 50 g nuca de cocos
  • 50 g stafide aurii
  • 50 g ciocolata amaruie tocata
  • 1 lg esenta rom
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 1 lg lapte
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Intercontinental:

Foile: Pentru o foaie am folosit 3 albusuri batute spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand cele 3 lg de zahar si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Intr-un bol se amesteca cele 3 lg de nuca macinata cu 1 lg faina si 1 lgt praf de copt. Se toarna peste spuma si se amesteca cu miscari usoare pana la incorporare. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt (dimensiunea tavii este de 23 x 33 cm) si se toarna compozitia. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana se rumeneste frumos deasupra si trece testul cu scobitoarea (in jur de 20-25 de minute). 

Se procedeaza la fel si cu celelalte doua foi. In timp ce se racesc foile, se pregateste crema.

Crema: Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pudra vanilat si amidonul. Se toarna laptele fierbinte peste galbenusuri, amestecand continuu, apoi se pune pe foc mic si se lasa sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se omogenizeaza bine, apoi se lasa la racit. 

Stafidele se spala si se pun intr-un vas mic peste care se adauga esenta de rom. Se lasa cateva minute, apoi se scurg.

Dupa ce s-a racit bine crema, se imparte in trei parti egale. Intr-o parte se adauga nuca de cocos, in alta stafidele imbibate cu rom, iar in ultima ciocolata amaruie tocata mai marunt. Se omogenizeaza bine fiecare crema si se lasa deoparte.

Pe un platou se asaza prima foaie. Se unge cu crema cu cocos. Se pune al doilea blat, se unge cu crema cu stafide. Ultima foaie se unge cu crema cu ciocolata.

Intr-o craticioara mica se pune ciocolata cu laptele la incalzit pana ce aceasta se topeste. Se stropeste prajitura cu ciocolata topita, apoi se da la rece. Se portioneaza cu un cutit bine ascutit si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Eu am preparat foile separat. Dar se poate pregati totul o data si se imparte apoi compozitia in trei parti egale si se coc pe rand foile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Intercontinental" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec alb şi negru