Tarta cu piersici

de luminita20_2006 in Prajituri, 6 Iul 2009 | 5322 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat
  • 2 oua
  • 150 gr faina
  • 75 gr unt
  • 75 gr zahar
  • 20 gr lapte sau iaurt
  • 1 plic praf de copt
crema:
  • 0,5 l lapte
  •  3 oua
  • 2 linguri cu varf de faina
  •  150 g zahar
  • esenta de migdale
 
  • 4 persici
  • 1 plic gelatina 
 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piersici:

Se separa albusurile de galbenus; albusurile se bat spuma cand s-au legat si sa facut o masa conistenta adaugam zaharul si continuam sa batem, apoi adaugam galbenusurile, untul topit urmat de lapte si la final faina si praful de copt. Undem tava de tarta cu unt si turnam compozitia obtinuta. dam la cuptorul incins 25 min.

crema:laptele si ouale batute se pun la fiert amestecanduse in continu, se adauga si zaharul. Separat se amesteca 2 linguri de faina cu un pic de lapte . Cand da laptele in clocot adaugam faina mai lasam sa fiarba pana se ingroasa. Cand sa racit crema adaugam esentele de migdale.

Dupa ce sa racit blatul adaugam crema de migdale; ornam cu felii de piersici si turnam de asupra gelatina care a fost preparata conform instructiunilor de pe ambalaj

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

luminita20_2006 1

08.07.2009, 14:49

stai linistita....eh am vrut sa fac poza cu efecte da nu a iesit nimica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!